ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΟΔΑ των Παραμυθιών» στη Νέα Υόρκη

Πάνω από 80 αντικείμενα σε σκηνικά που ετοίμασε η αρχιτέκτων Κίμπερλι Άκερτ (των Ackert Architects), ενδύματα και αξεσουάρ, από τον 18ο αιώνα ως τις μέρες μας: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση «Μόδα των Παραμυθιών», που φιλοξενεί αυτές τις ημέρες, στη Νέα Υόρκη, το Museum at Fashion Institute of Technology.

Κατά την περιήγηση του επισκέπτη δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μόδα του 21ου αιώνα, από σχεδιαστές όπως οι Thom Browne, Dolce and Gabbana, Tom Ford, Giles, Μαρία Κατράντζου (την ξέρουν ως Mary Katrantzou), Marchesa, Alexander McQueen, Rick Owens, Prada, Rodarte, Walter Van Beirendonck και άλλοι.
Ο κύριος χώρος της έκθεσης, δομημένος σε τέσσερις αρχετυπικούς σκηνοθετημένους κόσμους, «εικονογραφεί» 15 κλασικά παραμύθια.

Η εισαγωγή στην έκθεση παρουσιάζει έργα εικονογράφων που συνέβαλαν, με τον τρόπο τους, στην οπτικοποίηση των παραμυθιών, κυρίως, του 20ου αιώνα, Εδώ παρουσιάζονται έργα των Edmund Dulac, Arthur Rackham και ο A.H. Watson. Αλλά και πολλές, μεγάλου μεγέθους, φωτογραφίες της Kirsty Mitchell, από τη βραβευμένη σειρά της, Wonderland. Στην πρώτη ενότητα της έκθεσης, οι επισκέπτες θα διασχίσουν το δάσος, στη συνέχεια θα ανηφορήσουν στο κάστρο για να συναντήσουν τη Σταχτοπούτα, ενώ αργότερα θα βουτήξουν στο νερό για να συναντήσουν τη μικρή γοργόνα και τις κόρες κύκνους. Για το τέλος, οι λάτρεις του παραμυθιού θα περιηγηθούν σε δύο παράλληλους κόσμους, αυτόν της «Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων» και αυτόν του «Μάγου του Οζ».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 16 Απριλίου, ενώ από τις 19 Απριλίου θα κυοφορήσει μια σχετική έκδοση από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις του Γέιλ, με τίτλο «Fairy Tale Fashion».

Επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Πηγή: //www.ert.gr

Πείτε τη γνώμη σας!