ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΟΙ ΜΥΘΟΙ σύγχρονα διδακτικά εργαλεία

Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις των μύθων του Ορφέα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προτείνει ο Δρ. Ιωάννης Σιγούρος, εκπαιδευτικός και ο ίδιος στην βαθμίδα αυτή. «Επειδή ο μύθος δεν διδάσκεται σήμερα στα σχολεία στο βαθμό που θα έπρεπε να διδάσκεται, είναι ώρα να συμβεί» δηλώνει και στην ερώτηση με ποιο τρόπο; Απαντά: «να διαχέεται η διδασκαλία της μυθολογίας σε όλα τα μαθήματα και ειδικότερα ο μύθος του Ορφέα».

Σύμφωνα με τον κ. Σιγούρο θα πρέπει να εντοπιστούν οι διδακτικές εκείνοι μέθοδοι και τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τα περισσότερα διδακτικά αντικείμενα προκειμένου να διδάξουν το μύθο με την διαδικασία της διεπιστημονικότητας και σε άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Ο κος Σιγούρος πρότεινε τρόπους προσέγγισης του μύθου μέσα από την σύμπραξη του λόγου, γραπτού και προφορικού, και της εικόνας. Δηλαδή τον συνδυασμό των εικαστικών τεχνών και της μυθολογίας. «Πρόκειται για δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη σχετικά εύκολα και μέσα από αυτές τα παιδιά μπορούν να χαρούν, να δημιουργήσουν, να ονειρευτούν και ταυτόχρονα να μάθουν .»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο εμπνευσμένος εκπαιδευτικός υποδεικνύει έναν άλλο δρόμο προς την γνώση που περνάει μέσα από τους μύθους. «Μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από όλα εκείνα που προσφέρει απλόχερα η Μυθολογία» καταλήγει ο κος Σιγούρος με την ελπίδα ότι σύντομα το ταξίδι της γνώσης θα τυλιχθεί και με το πέπλο του μύθου.
Φώτο: Ιωάννης Σιγούρος στο μέσο της φωτογραφίας Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Πηγή: //www.ert.gr

Πείτε τη γνώμη σας!