ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: «ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, δρούμε τοπικά» στο Δήμο Παύλου Μελά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και σχολικές μονάδες, διοργανώνει περιβαλλοντικές δράσεις στις Δημοτικές Κοινότητες Πολίχνης, Ευκαρπίας και Σταυρούπολης με σύνθημα: »Σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά» στο Δήμο Παύλου Μελά

AFISETA-PERIVALLON-paulou-mela«ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ το προστατεύουμε ΟΛΟΙ» στο Άλσος Μετεώρων
Στις 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00 π.

μ στο" Άλσος Μετεώρων" σε συνεργασία με τους συλλόγους ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΜΕΤΕΩΡΑ’’ και 7ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, θα διοργανωθεί η εκδήλωση «ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ το προστατεύουμε ΟΛΟΙ»

Θα συμμετάσχουν και τα τρία σχολεία της Πολίχνης που βρίσκονται κοντά στο άλσος, 4ο Γυμνάσιο, 6ο Δημοτικό και 13ο Δημοτικό. Η εκδήλωση περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις που θα προηγηθούν της τελικής δράσης.

Στις 1 και 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των παραπάνω φορέων στις σχολικές μονάδες όπου και θα ενημερωθούν οι μαθητές για την Ημέρα Περιβάλλοντος, ενώ στην κορύφωση της δράσης, την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ στον προαύλιο χώρο του 4ου Γυμνασίου θα σχηματιστεί από τα σώματα των μαθητών ένα περιβαλλοντικό μήνυμα και θα τραβηχτεί εναέρια φωτογραφία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κατόπιν, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και με συνοδό τον εκπαιδευτικό τους, θα πάρουν μέρος σε ένα περιβαλλοντικό κυνήγι θησαυρού στο Δασύλλιο Μετεώρων, μέσα από το οποίο θα παίξουν, θα διασκεδάσουν, θα ανταγωνιστούν και θα μάθουν για τον ρόλο, την διαχρονική αξία του δάσους και την τεράστια προσφορά του στον άνθρωπο.

Περιβαλλοντικά παιχνίδια & δράσεις στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση και στο πάρκο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, με ενημέρωση, περιβαλλοντικά παιχνίδια και δράσεις για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.
Συνδιοργανωτές η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΛΥΚΟΙ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΠOΛΙΧΝΗΣ.
στόχος και ο σκοπός της εκδήλωσης είναι, η ανάδειξη της χρησιμότητας και της ομορφιάς του φυσικού μας περιβάλλοντος και της ανάγκης προστασίας του.

«Ποτίζουμε και φροντίζουμε 6.500 δένδρα» στην Ευκαρπία
Την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 9:00 πμ, «Ποτίζουμε και φροντίζουμε 6.500 δένδρα» στην πρόσφατα δενδροφυτευμένη περιοχή της Ευκαρπίας μετά το ΤΙΤΑΝ.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σχολικών μονάδων στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης
Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σταυρούπολης, του 4ου Δημοτικού Πολίχνης και του 29ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, την καλύτερη περίπτωση στα δυτικά της πόλης να γνωρίσεις τη βλάστηση και να απολαύσεις την εξοχή χωρίς να μετακινηθείς.

Πηγή: http://www.thessalonikipress.gr

Πείτε τη γνώμη σας!