ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΕΣ δράσεις στο Δήμο Παύλου Μελά

Εντυπωσιακά και με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Παύλου Μελά, που διοργανώνονται στις Δημοτικές Κοινότητες Πολίχνης, Ευκαρπίας και Σταυρούπολης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και σχολικές μονάδες.

Την Παρασκευή , πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Μετεώρων, η δράση «ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ το προσέχουμε ΟΛΟΙ», σε συνεργασία με τους συλλόγους ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΜΕΤΕΩΡΑ’’ και 7ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ και την υποστήριξη της ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

Συμμετείχαν ενεργά και οι τρεις σχολικές μονάδες της περιοχής (4ο Γυμνάσιο, 13ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό). Η δράση είχε ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών και την καλύτερη γνωριμία μέσα από το παιχνίδι, με το δάσος της περιοχής όπου ζούνε και μεγαλώνουν. Από νωρίς το πρωί πάνω από 500 μικροί μαθητές συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό στη δράση. Ξεχωριστή στιγμή που χάρηκαν ιδιαιτέρως τα παιδιά ήταν η αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε, όταν με τα σώματά τους στον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου, σχημάτισαν το μήνυμα της εκδήλωσης ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΜΑΣ!!! Κατόπιν και με ιδιαίτερο κέφι ξεχύθηκαν στα 110 στρέμματα δάσους, σε ένα άκρως διασκεδαστικό και με περιβαλλοντικό χαρακτήρα »κυνήγι θησαυρού» που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους.

Αντίστοιχη Περιβαλλοντική δράση έλαβε χώρα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου όπου συμμετείχαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΛΥΚΟΙ, η ομάδα Βόλεϊ ΠΗΓΑΣΟΣ, οι Περιαστικοί Καλλιεργητές και η εθελοντική ομάδα Νέων ΠΕΣ το ΔΥΤΙΚΑ, στέλνοντας το μήνυμα: »Καρατάσιου το Πάρκο μας».

Παρόντες στις παραπάνω δράσεις ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Σάκης Λαζαρίδης.

«Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι, να μάθουμε τις νέες γενιές, τα παιδιά μας, να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον. Και αυτό είναι πιο εφικτό στις παιδικές ηλικίες, όταν τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και αποδέχονται αξίες.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μία ευκαιρία, ίσως και απλά η αφορμή, για να ξεκινήσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης, του εθελοντισμού, της προσφοράς, της προστασίας του Περιβάλλοντος όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών.
Στόχος μας να εξελιχθούν σε αυριανούς Πράσινους Πολίτες μέσα από ένα Πράσινο Δίκτυο που ετοιμάζεται!!! Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα ακούραστα παιδιά και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι δράσεις. Ας ελπίσουμε ότι κάθε μέρα θα αποτελεί ημέρα περιβάλλοντος για όλους μας!!!»αναφέρει ο Δήμος Παύλου Μελά

Την Κυριακή 5 Ιουνίου συνεχίστηκαν οι δράσεις με το ‘’Ποτίζουμε και φροντίζουμε 6.500 δένδρα’’ στην περιαστική δασική έκταση της Ευκαρπίας, ανάμεσα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου και το Ρέμα του Μύλου, ένα υποβαθμισμένο τοπίο από τη χρόνια υπερβόσκηση και όλες τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η χρήση της παλιάς χωματερής Δερβενίου.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Σάκης Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης, στελέχη του Τμήματος Πρασίνου και ο επικεφαλής της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά Γιώργος Μακαβός, με την υποστήριξη κατάλληλων οχημάτων και εξοπλισμού, φρόντισαν και πότισαν τα κωνοφόρα και πλατύφυλλα δένδρα που είχαν φυτέψει στις 31 Ιανουαρίου 2016 εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας, εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι με σύνθημα ‘’Ελάτε να ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΨΟΥΜΕ και να ομορφύνουμε τον τόπο που ζούμε και αναπνέουμε’’, ανταποκρινόμενοι στο τότε κάλεσμα του Δήμου Παύλου Μελά και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σχολικών μονάδων στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης
Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Παύλου Μελά ολοκληρωθηκαν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, την καλύτερη περίπτωση στα δυτικά της πόλης να γνωρίσεις τη βλάστηση και να απολαύσεις την εξοχή χωρίς να μετακινηθείς.

Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σταυρούπολης, του 4ου Δημοτικού Πολίχνης και του 29ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκαν στον Κήπο, που είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Δήμο Παύλου Μελά, αλλά και ευρύτερα, αφού στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν μόνο 10 Βοτανικοί Κήποι (ολοκληρωμένοι) και περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή 1.000 και πλέον φυτών.

Άλσος Μετεώρων και πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, 3 Ιουνίου 2016

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33.33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

periv-draseis-paulou-mela2 periv-draseis-paulou-mela3 periv-draseis-paulou-mela4
periv-draseis-paulou-mela5 periv-draseis-paulou-mela6 periv-draseis-paulou-mela7
periv-draseis-paulou-mela8 periv-draseis-paulou-mela9 periv-draseis-paulou-mela10
periv-draseis-paulou-mela11 periv-draseis-paulou-mela12 periv-draseis-paulou-mela13
periv-draseis-paulou-mela14

Ευκαρπία, 5 Ιουνίου 2016

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33.33%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

periv-draseis-eukarpia1 periv-draseis-eukarpia2
periv-draseis-eukarpia3 periv-draseis-eukarpia4 periv-draseis-eukarpia5
periv-draseis-eukarpia6 periv-draseis-eukarpia7 periv-draseis-eukarpia8
periv-draseis-eukarpia9

Πηγή: http://www.thessalonikipress.gr

Πείτε τη γνώμη σας!