ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ μετανάστες και ομογενείς στο Δήμο Παύλου Μελά

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για μετανάστες και ομογενείς κατοίκους του δήμου μας που οργανώνει το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παντελής Νιγδέλης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την αρτιότητα της εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα που παραδίδονται για πέμπτη συνεχή χρονιά, διεξήχθησαν φέτος στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Τη φετινή χρονιά διοργανώθηκαν τρία τμήματα, τα οποία παρακολούθησαν 60 άτομα και είχαν οχτάμηνη διάρκεια φοίτησης.

Η διδασκαλία έγινε από εθελοντές εκπαιδευτικούς φιλολόγους του δικτύου εθελοντών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και συγκεκριμένα από τη Σκούρα Σεβαστή, τη Στεφανίδου Πετρούλα και την Κωστανάκη Κυριακή.
Παράλληλα με τα γλωσσικά μαθήματα ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και στην εξοικείωση των σπουδαστών με την ελληνική κουλτούρα, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων, με σκοπό την προετοιμασία όσων επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για το πιστοποιητικό ελληνικής γλωσσομάθειας και στη συνέντευξη για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

ekmathish-ellhnikvn-pauloumela3

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η συστηματική εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τους μετανάστες και τις μετανάστριες που διαμένουν στην Ελλάδα τους βοηθάει τόσο στην καλύτερη επικοινωνία στην καθημερινότητά τους, όσο και στην κατανόηση της κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον οφέλη μιας τέτοιας μορφής ουσιαστικής επικοινωνίας είναι και η κατανόηση από την πλευρά της ελληνικής κοινωνίας της κουλτούρας των ανθρώπων αυτών. Αυτή η αμφίδρομη αλληλοκατανόηση αποτελεί το πρώτο απαραίτητο βήμα για την ομαλή ένταξη των μεταναστών/τριών εντός μιας κοινωνίας.

ekmathish-ellhnikvn-pauloumela2

Πηγή: http://www.thessalonikipress.gr

Πείτε τη γνώμη σας!