ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ Θεσσαλονίκης την Δευτέρα..μέχρι νεοτέρας!

Ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, εκτός εάν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντήσει θετικά στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, να οριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού.

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης, επί σειρά ετών γιόρταζε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, κλείνοντας την αγορά της, με βάση την υπ’αριθ. 22/οικ.21964 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης η οποία όριζε την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.3996/2011, καταργήθηκε η παραπάνω αρμοδιότητα, με αποτέλεσμα η αργία του Αγίου Πνεύματος να μην ισχύει πλέον για τα παραπάνω καταστήματα της πόλης μας.
Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές γιορτές της θρησκείας μας. Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών, η επισκεψιμότητα που έχουν τα καταστήματα είναι πολύ μικρή, δεδομένου ότι στον δημόσιο τομέα η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε συνέχεια της σύμφωνης γνώμης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κου Απ. Τζιτζικώστα, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη με την οποία ζήτησε να οριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Εν αναμονή της απάντησης του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βγάλει εκ νέου ανακοίνωση για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει αναφορικά με το θέμα.

Εφ’όσον δεν υπάρξει διαφοροποίηση στην παραπάνω νομοθεσία, η Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 παραμένει εργάσιμη για την αγορά της πόλης μας.» αναφέρει ο ΕΣΘ.

Πηγή: http://www.thessalonikipress.gr/anixti-agora-tis-thessalonikis-tin-deftera-mexri-neoteras/

Πείτε τη γνώμη σας!