Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του ΣΚΩΘ

Η δράση του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης κατά τη χρονιά που πέρασε παρουσιάστηκε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος Καλπακίδης αναφέρθηκε στην πορεία του κλάδου και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η πραγματική οικονομία, η αγορά, είναι σε απελπιστική κατάσταση και οι προβλέψεις δείχνουν τη συνέχιση της ύφεσης για το ορατό μέλλον». Κοινή διαπίστωση των μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στη συνέλευση, ήταν η συνεχιζόμενη δυσπραγία που υφίσταται στο χώρο της αγοράς εξαιτίας της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Με το πέρας των εργασιών της συνέλευσης, ο κ. Καλπακίδης επεσήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη των καταστατικών στόχων του Συλλόγου προς όφελος της ελληνικής αργυροχρυσοχοϊας και κατά συνέπεια της εθνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το ΒΕΘ, την γενική συνέλευση του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ, κ.Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου και η πρόεδρος της ΣΧΑΘ, κ.Ελένη Τεζαψίδου.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όπως τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος, η δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, η απουσία τραπεζικής χρηματοδότησης και η υπέρμετρη φορολόγηση έχουν φέρει σε απόγνωση τα μέλη του Συλλόγου. «Ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνει ο χώρος είναι τα στοιχεία του μητρώου του ΒΕΘ, από τα οποία προκύπτει ότι το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του τρέχοντος έτους είχαμε μόλις μία εγγραφή από επιχείρηση του κλάδου σας, ενώ οι διαγραφές ήταν 8. Ένα χρόνο νωρίτερα, στο πρώτο πεντάμηνο οι εγγραφές ήταν 6, ενώ οι διαγραφές 10. Το ισοζύγιο παραμένει μεν αρνητικό, αλλά η τρέχουσα χρονιά προμηνύεται περισσότερο ζοφερή», σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού κοσμήματος αλλά και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε στη διάθεσή μας. Για παράδειγμα η ανάπτυξη του τουρισμού με την αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για την ανάπτυξη ευέλικτων μορφών παραγωγής αλλά και η αξιοποίηση του πνευματικού κεφαλαίου της χώρας μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να θέσουν τις βάσεις για τη διεύρυνση της οικονομίας του κλάδου σας, τόσο εντός των ελληνικών τειχών, όσο και εκτός αυτών».

Πηγή: http://www.thessalonikipress.gr/krisi-ston-klado-tou-kosmimatos-sto-epikentro-tis-genikis-sinelefsis-tou-skoth/

Πείτε τη γνώμη σας!