ΦΙΓΙΟΝ: Η ΓΑΛΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες (Πηγή: altsantiri)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος

Ο υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε σήμερα ενόψει της επίσκεψής του στη μεθοριακή πόλη Μαντόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, ότι η χώρα του έχει ανάγκη από ποσοστώσεις στον αριθμό των προσφύγων.

«Θέλω η Γαλλία να μπορεί να αποφασίζει κάθε χρόνο για τον αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να δεχτεί στο έδαφός της», δήλωσε ο Φιγιόν στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC και στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Ο Φιγιόν αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Νίκαια, όπου τον Ιούλιο 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση που εξαπέλυσε με φορτηγό ένας τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους.

Η μετανάστευση και η ασφάλεια βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, με την ηγέτιδα του ακροδεξιού αντιμεταναστευτικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, να υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να αποχωρήσει από τη Συνθήκη του Σένγκεν.

Ο Φιγιόν, ο οποίος φέρεται να επικρατεί επί της Λεπέν, αν βρεθούν οι δυο τους αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο τον Μάιο, θα καλέσει την ΕΕ να σκληρύνει την πολιτική της στο θέμα του ασύλου και της μετανάστευσης για να αντιμετωπίσει τις απειλές από ένοπλους ισλαμιστές.

Επιθυμεί εξάλλου να καταργήσει τις κοινωνικές παροχές προς τους πρόσφυγες που διαμένουν νόμιμα στη Γαλλία λιγότερο από δύο χρόνια.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ωστόσο, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν θα στηρίξει μία έξοδο από την Σένγκεν, όπως δήλωσε χθες ένας συνεργάτης του.

Τα σχέδιά του για το μεταναστευτικό καθώς και οι θέσεις του υπέρ της πολιτικής της ελεύθερης οικονομίας έχουν προκαλέσει επικρίσεις από τους αριστερούς αντιπάλους του, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω πόλωσης της γαλλικής κοινωνίας.

Ο Φιγιόν, του οποίου το ποσοστό δημοτικότητας μειώνεται ελαφρά, εν μέρει εξαιτίας των αντιδημοφιλών σχεδίων του για αναθεώρηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, για το οποίο τελικά υποχώρησε, δήλωσε: «Εχουμε ακόμη κάποιες τροποποιήσεις να κάνουμε, οφείλω να το παραδεχτώ».

Ειδικά για την κοινωνική ασφάλιση είπε: «Δεν ήμασταν εντάξει, δεν ήμασταν ξεκάθαροι».

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Πείτε τη γνώμη σας!