ΝΙΓΗΡΙΑ: Η Μπόκο Χαράμ κατέλαβε την πόλη Μπάγκα

 

Όπως μεταδίδουν το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, αντάρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ κατέλαβαν την πόλη Μπάγκα, στην πολιτεία Μπόρνο της βόρειας Νιγηρίας, και το στρατόπεδο που φιλοξενείται στα περίχωρά της.  Η βάση ανήκει στην πολυεθνική δύναμη που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών. Όπως δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο γερουσιαστής της Μπόρνο, οι στρατιώτες που φύλασσαν το στρατόπεδο εγκατέλειψαν τις θέσεις του μετά την επίθεση των ανταρτών το Σάββατο.

Κάτοικοι της Μπάγκα, που διέφυγαν με πλοία στο γειτονικό Τσαντ, δήλωσαν πως πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και η πόλη πυρπολήθηκε. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών. Η Μπάγκα ήταν ένα από τα λιγοστά σημεία που παρέμεναν υπό τον έλεγχο της νιγηριανής κυβέρνησης στην Μπόρνο, που αποτελεί προπύργιο της Μπόκο Χαράμ. Θυμίζουμε ότι στόχος της οργάνωσης είναι η ίδρυση ενός ισλαμικού κράτους, υπό ισλαμικό δίκαιο, στη βόρεια Νιγηρία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Από την πλευρά του, ο Νιγηριανός πρόεδρος Γκουντλάκ Τζόναθαν έχει κηρύξει την Μπόρνο και δυο ακόμα επαρχίες στο βόρειο τμήμα της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την άνοιξη του 2013, στέλνοντας στην περιοχή χιλιάδες στρατιώτες, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα αντιμετωπιστεί η απειλή των τζιχαντιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *