ΣΠΑΕΙ ΤΑ… ΔΕΣΜΑ: Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε 20 καδρινάλιους απ’ όλο τον κόσμο

 

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και αυτό ακριβώς έπραξε ο Πάπας Φραγκίσκος, προχωρώντας στον διορισμό 20 νέων καρδιναλίων από όλο τον κόσμο στην επίλεκτη ομάδα στην κορυφή της Ιεραρχίας του καθολικισμού

Είναι η πρώτη φορά που διορίζονται καρδινάλιοι από τη Μιανμάρ, την Τόνγκα και το Πράσινο Ακρωτήριο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Βατικανού, προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό αντανακλά την επιθυμία του Φραγκίσκου, το Κολλέγιο των Καρδιναλίων να αντιπροσωπεύει την παγκόσμια φύση της Καθολικής Εκκλησίας. Μάλιστα, 15 από αυτούς θα μπορούν να συμμετάσχουν στο κογκλάβιο που θα επιλέξει το διάδοχό του μετά από τον θάνατο, ή την παραίτηση του.

Οι νέοι "πρίγκιπες" της Εκκλησίας θα αναλάβουν καθήκοντα σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Βατικανό.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Είναι η δεύτερη φορά που ο 78χρονος Φραγκίσκος έβαλε τη σφραγίδα του στην κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία με το 1,2 δισεκατομμύριο των πιστών της, καθώς πριν από ένα χρόνο είχε διορίσει άλλους 19 καρδιναλίους.

Ο πάπας "δεν αισθάνεται αλυσοδεμένος από την παράδοση" τόνισε ο εκπρόσωπος του Βατικανού επισημαίνοντας πως οι μεγάλες πόλεις του κόσμου πρέπει αυτομάτως να έχουν επικεφαλής καρδιναλίους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *