ΓΥΡΙΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει στις εκλογές…

 

Άρχισαν πάλι οι… γυριστές, τα… υπονοούμενα και τα δυσκόλως… κατανοητά οι πολιτικοί. Μέρες που είναι, προεκλογικά, οι πολιτικοί λόγοι των έμπειρων στελεχών της πολιτικής σκηνής αρχίζουν και πάλι να κινούνται στον… αστερισμό του εντυπωσιασμού και της πάγιας τακτικής των απανταχού πωλητών, «αν δεν μπορείς να τους δώσεις να το καταλάβουν, μπέρδεψέ τους…».

Σε αυτό το μοτίβο κινείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στην περιοδεία του στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα σε ομιλία του στην Τρίπολη, προχώρησε σε μία διφορούμενη δήλωση, την οποία όμως κάνει εκ του ασφαλούς.

«Δεν έχει αξία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος στις εκλογές αλλά ποιος θα είναι ο εγγυητής της σταθερότητας» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Τρίπολη τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος γιατί είναι δύναμη ευθύνης που εγγυάται τις έξι εθνικές αναγκαιότητες».

Η δήλωση Βενιζέλου είναι εκ του ασφαλούς, γιατί σίγουρα δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και ζητάει το ΠΑΣΟΚ να γίνει η τρίτη δύναμη, που πλέον όχι μόνο αδυνατεί δημοσκοπικά να κατακτήσει, αλλά πλέον μετά και το νέο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, άρχισαν οι… Κασσάνδες να μιλούν ακόμα και για μη είσοδο του κόμματος στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού έστειλε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της δημοκρατικής παράταξης, περιέγραψε τις έξι «αναγκαιότητες»:

  • πρώτον η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος,
  • δεύτερον η οικονομική σταθερότητα, που σημαίνει μένουμε στο ευρώ, όχι πιστωτικό γεγονός σεβόμενοι τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός,
  • τρίτον μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα,
  • τέταρτον θεσμική σταθερότητα, σεβασμός του κράτους δικαίου και όχι ρεβανσισμό, που σημαίνει ότι ο Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι εκφραστής της ενότητας και ότι πρέπει να υπάρξει συναινετική αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου
  • πέμπτον, εθνική σταθερότητα, γιατί έχουμε, είπε, ανοικτά ζητήματα με την Κύπρο, την ονομασία των Σκοπίων και την αναταραχή που υπάρχει στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου που σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι όαση ομαλότητας και σταθερότητας και
  • έκτον μετάβαση στην νέα φάση μετά τα μνημόνια που σημαίνει εθνικό σχέδιο με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε μια ανοικτή οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες. Στις 25 Ιανουαρίου είπε, θα παραδώσουμε την χώρα και την εθνική οικονομία ακέραιη, αλλά το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το κραταιό ΠΑΣΟΚ του 48%, της αλλαγής, τώρα είναι κόμμα περιορισμένης εκλογικής επιρροής, γιατί έλαβε υπεύθυνη στάση και σήκωσε δυσανάλογο βάρος των δύσκολων αποφάσεων που έπρεπε όμως να ληφθούν. Το ΠΑΣΟΚ είπε, έφτιαξε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, εξέφρασε τα λαϊκά στρώματα και ένωσε ένα διχασμένο έθνος και τώρα τόνισε, που είμαστε ένα βήμα πριν το τέλος των μνημονίων δεν πρέπει να γίνει καμιά λανθασμένη επιλογή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πληρώσει το κόστος και την ταπείνωση που έχει πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά αναλάβαμε είπε, το κόστος της εθνικής ευθύνης για να σωθεί η χώρα. Και, κρατάμε ψηλά την ευθύνη της εθνικής προσπάθειας, κρατάμε ψηλά την πατρίδα, την ασφάλεια και τη σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι κρεμόμαστε από μια κλωστή γιατί αν και πετύχαμε πολλά κι έχουμε ρυθμό ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ισχυρές τράπεζες, είμαστε εύθραυστοι για καθαρά πολιτικούς λόγους και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ διότι στερεί από την κυβέρνηση το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης και λέει, όπως είπε, ότι δεν αναγνωρίζει τις υπογραφές της κυβέρνησης. Οι αγορές, ανέφερε, θέλουν σταθερότητα κι όχι αβεβαιότητα και συμπλήρωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα. Δεν υπάρχει αυτοδυναμία κι εύκολες λύσεις σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως μετά τις εκλογές χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αναλάβει το κόστος που της αναλογεί, ώστε να λειτουργήσουμε ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν υπάρχει λύση δεύτερων εκλογών γιατί αυτό θα είναι έγκλημα και υπογράμμισε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να αλλάξει σελίδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως προοδευτικό σήμερα είναι το υπεύθυνο, το σταθερό και το αποτελεσματικό ΠΑΣΟΚ, που δίνει πλεόνασμα και ανάπτυξη στην κοινωνία και κοινωνική συνοχή. Εδώ είπε, χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε με νόημα, ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται.

Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο και το βράδυ θα μιλήσει στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο κ. Βενιζέλος αν και δεν θέλησε να σχολιάσει την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εν τούτοις στο τέλος μιλώντας για την αλήθεια που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας, υπογράμμισε ότι «δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι». Έκανε λόγο για διγλωσσία στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η ΔΗΜΑΡ φέρθηκε αντιφατικά και ανεύθυνα, ενώ χαρακτήρισε το Ποτάμι νέα ΔΗΜΑΡ και τόνισε πως ο εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ αφορά και την τοπική ανάπτυξη κι αυτό ισχύει για όλη τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *