ΣΤΗ ΓΑΔΑ Ο Χ. ΞΗΡΟΣ: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μετέβη σήμερα, όπως αναφέραμε σε προγενέστερη ανάρτηση, στον εισαγγελέα και τελικά έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή για τη Δευτέρα.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη, για διακεκριμένη οπλοκατοχή και τρομοκρατικές πράξεις και συγκεκριμένα του ασκήθηκε δίωξη για διεύθυνση άγνωστης έως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία επιδιώκει την τέλεση, κατασκευή, προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλικών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και ανθρώπους, για παράνομη κατοχή διατρητικών-εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία, παραβίαση περιοριστικών όρων και παράνομη οπλοφορία.

Παράλληλα, από τον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Τι είπε στην απολογία του ο Χριστόδουλος Ξηρός

xiros eisaggelea1

Με πολιτικό μανιφέστο εναντίον της τρόικας εμφανίστηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός στον Εισαγγελέα. Απολογούμενος ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, ανέγνωσε ένα πολιτικό μανιφέστο.

«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις, καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία», είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός στον εισαγγελέα και ανέφερε ότι θα πει το ίδιο και στον ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Στη συνέχεια ο Χριστόδουλος Ξηρός οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε τελικά προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 13:30. Κατόπιν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμείνει, κάτω από δρακόντεια μέτρα.

Πείτε τη γνώμη σας!