«ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΠΑΣΟΚ: Με το κόμμα Παπανδρέου η κίνηση των 75

 

Με καρφιά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και όλων όσων παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους τα μέλη της Κίνησης των 75 στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Οδυσσέας Κορακίδης, Βασίλης Νούσιος, Γρηγόρης Νιώτης, Άσπα Παπαηλιού, Μανώλης Στρατάκης και Ελίζα Πολίτη, αναφέρονται στη… δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι απαξιώθηκε η Κίνηση των 75 από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια αγωνιστήκαμε σθεναρά ως Κίνηση απέναντι στην αυθαιρεσία και την δεξιά στροφή της ηγεσίας του κινήματος με τον εναγκαλισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ με την Ν.Δ που οδήγησε στην αποϊδεολογικοποίηση και εντέλει την δραματική συρρίκνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αγωνιστήκαμε μέσα από τα όργανα του κινήματος αλλά και ανοιχτά προς την κοινωνία και τα χιλιάδες στελέχη μας για την επανασυγκρότηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ως ενός μεγάλου Σοσιαλιστικού Κινήματος όπως αξίζει στην ιστορία του με τα χαρακτηριστικά που προσδιόρισε ο ιδρυτής και ηγέτης μας  Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.

Ζητήσαμε αλλαγή πολιτικής, αντιδεξιά  στροφή ,συμβολή στην οικοδόμηση ενός πόλου εξουσίας. Εξειδικεύσαμε μια σειρά πολιτικών και προγραμματικών προτάσεων για την στήριξη των θυμάτων της κρίσης που δεν είναι άλλοι από τους μη προνομιούχους Έλληνες,  τις χειμαζόμενες λαϊκές δυνάμεις και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις. Προτάσεις για την έξοδο από τα μνημόνια , για τη χάραξη μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας . Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της υπεξαίρεσης των δημοσίων εσόδων, την φορολόγηση των καταθέσεων του εξωτερικού, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Αντιμετωπίσαμε την παγερή αδιαφορία και την ένοχη σιωπή της ηγεσίας, την πλήρη αποξένωση μας από το θεσμικό και οργανωτικό περιβάλλον του κινήματος, αντιμετωπίσαμε την πορεία διάλυσης και μετάλλαξης του ιστορικού μας κινήματος από ένα Σοσιαλιστικό Κίνημα σε ένα συντηρητικό πολιτικό χώρο προσωπικών στρατηγικών.

Ζητήσαμε ως τελευταία προσπάθεια για τη ενότητα και την κοινή πορεία έκτακτο  συνέδριο για όλους και για όλα , για αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση και εκλογή νέας ηγεσίας. Αντί γι’ αυτό ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα προετοίμασαν και επέβαλαν την μετάλλαξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ  σε «ΕΛΙΑ» και αργότερα δήθεν σε «Δημοκρατική Παράταξη» που στόχο είχαν την μετατροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε ένα νέο κόμμα προσωπικών επιλογών και στρατηγικών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όσοι είχαμε διαφορετική άποψη ακούσαμε διάφορα ψεύδη ακρότητες και χαρακτηρισμούς  όπως «Πέμπτη φάλαγγα», υπονομευτές, «καλικάντζαροι», ακούσαμε την άθλια θεωρία του παραβάν και ανακοινώθηκε ξαφνικά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι όσοι διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις αποτελούμε εξωτερικούς παράγοντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΠΑ.ΣΟ.Κ με την έννοια που το καθόρισε η ιδρυτική διακήρυξη της 3ηςΣεπτέμβρη  όπως καθορίστηκε από τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.

Μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου:

Θα αγωνιστούμε για την συγκρότηση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Θα αγωνιστούμε για την κατάθεση μιας πραγματικά προοδευτικής , πολιτικής πρότασης εξόδου της ελληνικής κοινωνίας από την συνεχιζόμενη επιβολή, αποκλειστικά και μόνο, αδιεξόδων πολιτικών λιτότητας μέσω της προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα εξυγιάνουν και θα δώσουν πραγματική ώθηση στην ελληνική κοινωνία και την ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος των πολιτών μακριά από οποιασδήποτε μορφής εξάρτηση και κατεστημένα.

Θα αγωνιστούμε για την επανένωση των διάσπαρτων δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κινήματος. Να δώσουμε και πάλι ψυχή, πνοή και πολιτική πρόταση για την επανοικοδόμιση της πραγματικά Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης

Η κίνηση των 75 με συνέπεια στις αρχές μας και την πορεία μας δηλώνουμε ότι δεν μας εκφράζει ο σημερινός μεταλλασσόμενος χώρος που εκπροσωπεί η σημερινή ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γι’ αυτό το λόγο ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειες μας με τον Γιώργο Παπανδρέου».

Μία απάντηση στο “«ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΠΑΣΟΚ: Με το κόμμα Παπανδρέου η κίνηση των 75”

  1. Ο/Η Filip Pente on Facebook λέει:

    ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΑΥΤΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΝΕ, ΖΟΥΝΕ,ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ. ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚ,ΚΟΠΡΙΕΣ ΗΤΑΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *