ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΑΛΙ: Σκότωσαν τον δήμαρχο και τον γιο του στην πόλη Αντεραμπουκάν

 

Από τα πυρά ενόπλων έπεσαν νεκροί ο δήμαρχος της πόλης Αντεραμπουκάν, στο βόρειο Μάλι καθώς και ο γιος του, σε μια σειρά επιθέσεων που υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη ασταθή κατάσταση που επικρατεί στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής. Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση αναφέρει ότι ο Αρουντεϊνί Αγκ Χαματού εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Μπαμακό. Ο γιος του Χαματού σκοτώθηκε και ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαινε τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους μεταξύ της περιοχής Μενάκα και της πόλης Αντεραμπουκάν την 1η Ιανουαρίου.

«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τα εγκλήματα αυτά αλλά και να καταπολεμήσει κάθε μορφή τρομοκρατίας, για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας σε ολόκληρο το Μάλι», αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση. Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα αυτή, Ντέιβιντ Γκρέσλι, καταδίκασε έντονα τις βίαιες αυτές πράξεις.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις πράξεις βίας, ιδιαίτερα τις λεηλασίες και τις ομηρίες», δήλωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στις ειρηνευτικές συνομιλίες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός έως ότου ολοκληρωθεί ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών στο Αλγέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *