ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ FACEBOOK το ένα έτος του Internet.org

Συντάκτης:
 

Τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της υπηρεσίας Internet.org γιορτάζει η Facebook, την υπηρεσία που επιτρέπει την πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς καμία χρέωση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του διαδικτύου και σε αναδυόμενες αγορές, με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές κινητής τηλεφωνίας στο συγκεκριμένο εγχείρημα.  Σημείο-κλειδί της υπηρεσίας είναι μία πύλη η οποία προσφέρει μία πηγή go-to στους προγραμματιστές που επιχειρούν να συνδεθούν στο Facebook και να προσφέρουν την υπηρεσία στους πελάτες τους.

Η υπηρεσία Internet.org τέθηκε σε κυκλοφορία το 2013 στην Αφρική, και έπειτα επεκτάθηκε σε 17 επιπλέον χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, της Ινδίας, της Ινδονησίας και αλλού.

Σε ανακοίνωση η Facebook δήλωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των 9 εκατομμυρίων χρηστών που θα έχουν κάνει χρήση του επί πληρωμή πακέτου δεδομένων κάποια στιγμή μέσα στον πρώτο μήνα, θα τους επιτρέπεται αυτόματα η πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες 50% γρηγορότερα απ' ότι αν δεν είχαν κάνει χρήση.  Σκοπός της εταιρίας είναι σαφώς να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές στην υπηρεσία, στην πορεία όμως ήρθε αντιμέτωπη με σωρεία επικρίσεων που την κατηγορούν ότι η υπηρεσία αυτή καταπατά τις αρχές ουδετερότητας του διαδικτύου.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Συγκεκριμένα, ο CEO της εταιρίας, Mark Zuckenberg έχει δεχθεί επικρίσεις ότι με την κατασκευή ενός προγράμματος προ-επιλεγμένων υπηρεσιών, το Facebook και οι συνεργάτες του επί της ουσίας θα παίξουν το ρόλο του φύλακα αντί να ενθαρρύνουν το σκεπτικό του δωρεάν διαδικτύου. Η εταιρία αντιμάχεται αυτές τις κατηγορίες διαμορφώνοντας την υπηρεσία ανοικτή σε third party developers, δηλαδή σε προγραμματιστές που εργάζονται εκτός της Facebook, κάτι που θεωρητικά επιτρέπει σε οποιονδήποτε επιθυμεί να προσθέσει επιπλέον προγράμματα στη βασική πλατφόρμα της υπηρεσίας.

Η εταιρία ευελπιστεί πως οι κατηγορίες αυτές αργά ή γρήγορα θα παραμεριστούν και οι προγραμματιστές θα επικεντρωθούν στα οφέλη που προσφέρει η υπηρεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.