Εικονική ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εκπαίδευση
 

Έχετε παλιό εξοπλισμό πληροφορικής που δεν τον χρειάζεστε πια και μαζεύει σκόνη σβηστός σε κάποιο γραφείο ή αραχνίαζει σε κάποιο πατάρι;
Δωρίστε σε εμάς (στην"Εικονική Επιχείριση Πληροφορικής - GreenPC"του ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου) κι εμείς θα αναλάβουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση του.
Ειδικότερα, μετά την παραλαβή / καταγραφή του εξοπλισμού (καθημερινά 10:00 - 13:00 στο ισόγειο του ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου) θα τον ελέγξουμε και
  • αν είναι δυνατόν να λειτουργήσει θα προβούμε στην ανακατασκευή του (αναβάθμιση και εγκατάσταση ενός ΕΛ/ΛΑΚ λειτουργικού συστήματος) καθιστώντας τον επαναχρησιμοποίησιμο
  • αν δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει θα τον αποσυναρμολογήσουμε, θα κρατήσουμε τα χρήσιμα κομμάτια του για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση και θα πάμε τα υπόλοιπα για ανακύκλωση στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου.
Ένα μέρος του αξιοποιήσιμου εξοπλισμού θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου ενώ το υπόλοιπο θα διατίθεται προς πώληση (σε συμβολικές τιμές) από την"Εικονική Επιχείριση". Τα έσοδα της επιχείρησης θα διατεθούν για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών του σχολείου.
Όλη η διαδικασία θα καταγράφεται αναλυτικά σε κάθε στάδιο της οπότε εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε από το blog μας (http://greenpcepalpolyg.blogspot.com) την τύχη του εξοπλισμού που δωρίσατε.
Τι είναι η "Εικονική Επιχείριση";
Ο θεσμός των "Εικονικών Επιχειρήσεων"είναι ουσιαστικά ένα εκπαιδευτικό εργαλείο με τη χρήση του οποίου οι μαθητές παίζοντας ρόλους στελεχών / εργαζομένων μια εικονικής επιχείρισης μαθαίνουν"στην πράξη".
Πρόκειται με άλλα λόγια για ένα παιχνίδι βιωματικής μάθησης, επαγγελματικής κατάρτισης και επιπλέον στην περίπτωση του σχολείου μας λόγω του αντικειμένου στο οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση μας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου με τη συνεργασία του "Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων".
Για το σχολικό έτος 2015-16 οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής με τους καθηγητές τους και με τη βοήθεια ενός συμβούλου επιχειρήσεων του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων δημιούργησαν μια (εικονική) επιχείρηση που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης απαξιωμένου εξοπλισμού πληροφορικής και τη λειτουργούν για μία σχολική χρονιά, παίζοντας τους ρόλους των εργαζομένων της.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-16, στα πλαίσια λειτουργίας της εικονικής επιχείρησης οι μαθητές
  • θα εκπόνησαν επιχειρηματικό σχέδιο
  • θα συμμετάσχουν στην εμπορική έκθεση των Εικονικών Μαθητικών Επιχειρήσεων της βορείου Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Απρίλιο
  • θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το πιστοποιητικό Εntrepreneurial Skills Pass (περισσότερα εδώ)
  • θα πραγματοποιήσουν διδακτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής, σε τμήματα Πληροφορικής φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, σε επαγγελματικά επιμελητήρια, επιχειρηματικά πάρκα, θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, κλπ
Ο απολογισμός λειτουργίας της εικονικής επιχείρισης για το 2014-15 είναι διαθέσιμος εδώ

Πηγή: http://feedproxy.google.com

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.