ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ της ΑΜ-Θ να διατηρηθεί το 12%

Συντάκτης:
Κατηγορία: Επιχειρήσεις
 

«Επιτρέπεται η χορήγηση ενισχύσεων περιφερειακού χαρακτήρα για αρχικές επενδύσεις σε περιοχές που έχουν αναγνωριστεί ως μειονεκτούσες. Το μισθολογικό κόστος μπορεί να επιδοτηθεί για έργα που υλοποιούνται σε αυτές τις περιοχές, εφόσον συνδέεται με αρχικές επενδύσεις.» Αυτή είναι η απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ προς την Ευρωβουλευτή Μ. Σπυράκη ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε αναφορικά με την νομιμότητα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων μέσω της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών κατά 12% προς τις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θράκης .

Η απάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού σύμφωνα με το Επιμελητήριο Έβρου ,διαψεύδει τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ.Σταθάκη ο οποίος σε συνάντηση που είχε τον Δεκέμβριο του 2015 με τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη συγκεκριμένη ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις των παραμεθορίων περιοχών, λόγω μη νομιμότητας και συμβατότητας με την Ευρωπαική Νομοθεσία.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το Επιμελητήριο Έβρου επανέρχεται στο θέμα ,κοινοποιώντας επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία όπου ζητά από τον υπουργό Οικονομίας, να συγκαλέσει σύσκεψη συναρμοδίων υπουργείων με τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ ,ώστε –όπως αναφέρει- « με τα νέα δεδομένα να εξετασθούν οι δυνατότητες διατήρησης της συγκεκριμένης ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες περιοχές καθώς όλα τα περιθώρια υπομονής των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν εξαντληθεί.»

«Η απάντηση της Επιτρόπου έχει δυο θετικά στοιχεία,» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Χρ. Τοψίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ . «Πρώτον ότι, στις μειονεκτούσες περιοχές μπορούν να υπάρχουν αναπτυξιακά κίνητρα όπως είναι το 12% ( η Θράκη είναι μέσα σε αυτές τις περιοχές) και δεύτερο μέχρι το 2014 δεν κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις για να ζητηθούν πίσω τα χρήματα.»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Είναι ένα αναπτυξιακό κίνητρο για τις επιχειρήσεις, έχει ενσωματωθεί το εργατικό κόστος μέσα στο παραγόμενο προϊόν και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ,» τόνισε ο κ. Τοψίδης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Πηγή: http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.