ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΞΙΑΣ 4.500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας− Θεσσαλονίκης− Ευζώνων

Συντάκτης:
 

«Καμπάνες» από τη γενική γραμματεία Εμπορίου σε επιχειρήσεις που δε συμμορφώθηκαν με τις ανώτατες τιμές πώλησης για συγκεκριμένα είδη από σημεία – επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας− Θεσσαλονίκης− Ευζώνων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης 23757 (ΦΕΚ Β 520-02-2016) σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν οι ανώτατες τιμές πώλησης για συγκεκριμένα είδη από σημεία – επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας− Θεσσαλονίκης− Ευζώνων, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργεί σχετικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, από ελέγχους που έγιναν στις 4 και 5 Μαρτίου 2016 κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 24 επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για υπέρβαση τιμή είδους και έλλειψη είδους και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα αξίας 4.500 ευρώ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Επίσης, βεβαιώθηκε μία παράβαση του ν. 4264/2014 στην περιοχή των Διαβατών για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας και αφορούσε σταθμευμένο όχημα που πωλούσε είδη περιπτέρου, στον ιδιοκτήτη του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της σε συνεργασία με τις περιφέρειες, θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους και θα παρακολουθούν τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.