«ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ»: ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για παιδιά και νέους

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εκπαίδευση
 

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το «Σουσάμι Άνοιξε», που απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 9-15 ετών δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου σχολικών μονάδων, τάξεων και μαθητών, που θα συνδέονται με φορητούς υπολογιστές και tablets, με συνεχή διοχέτευση και ανανέωση εκπαιδευτικού υλικού προς όλους.

Το «Σουσάμι 'Ανοιξε» δημιουργεί στα παιδιά, μέσω του τεχνολογικού εκπαιδευτικού προγράμματος, κίνητρα για πρωτοβουλίες, γνώση, εξωστρέφεια, αλλά και πνεύμα συνεργατικότητας.

Σκοπός του προγράμματος, είναι να συστήσει στα παιδιά ένα νέο τρόπο με τον οποίο διαβάζουν και μελετούν. Εκτός από την ανάγνωση και τη γραφή, οι νέοι πρέπει πλέον να κατανοούν και την έννοια της πληροφορικής ως την επιστήμη που δίνει ζωή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι αποτελούν στις μέρες μας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Το «Σουσάμι 'Ανοιξε» έχει ήδη δοκιμαστεί πιλοτικά με ομάδες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών σε υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και είναι πλέον έτοιμο να διαδοθεί και να στηρίξει τη σχολική κοινότητα, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν διαθέτουν πυκνές πολιτιστικές πληροφορίες και ερεθίσματα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το «Δίκτυο» δημιούργησε επίσης μια ψηφιακή αφίσα, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλους δωρεάν και έχει συνδέσμους για τουλάχιστον 100 εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να τα κατεβάσουν τα ίδια τα παιδιά ή οι εκπαιδευτικοί με ευκολία, ακόμα και χωρίς διαρκή σύνδεση με το διαδίκτυο. Όλα τα εικονίδια της αφίσας διασυνδέονται με μια εφαρμογή ελεύθερης πρόσβασης ή με κάποιον άλλο σημαντικό ιστότοπο που διαθέτει εφαρμογές.

Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δραστηριοποιείται από το 2000 για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.