ΕΡΕΥΝΑ: ΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ γονείς για τα παιδιά τους;

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εκπαίδευση
 

Όλοι οι γονείς θέλουν και ονειρεύονται το καλύτερο για τα παιδιά τους. Μέσα σε αυτά ανήκει και το κομμάτι της εκπαίδευσης. Κάθε γονιός βέβαια αναζητεί και ψάχνει τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε το παιδί του να πάρει τις καλύτερες βάσεις για τις σπουδές του αλλά και για την επαγγελματική του πορεία αργότερα.

Μέσα από μια έρευνα της HSBC που πραγματοποιήθηκε, γονείς ανά τον κόσμο έκαναν γνωστές τις σκέψεις τους για την εκπαίδευση που θέλουν να παρέχουν στα παιδιά τους.

Γονείς σε ποσοστό 95% θέλουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση πρώτου πτυχίου. Οι γονείς θεωρούν ότι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση είναι το κλειδί για καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες: πάνω από τα δύο τρίτα (69%) θεωρούν ότι αυτό το εφόδιο θα αύξανε τις πιθανότητες του παιδιού τους να βρει εργασία πλήρους απασχόλησης στο αντικείμενο που έχει επιλέξει.

Τώρα, οι γονείς που σκέφτονται περισσότερο το ενδεχόμενο μεταπτυχιακού στα παιδιά τους είναι γονείς από την Μαλαισία σε ποσοστό 96%, την Ινδονησία σε ποσοστό 94% και την Ινδία με 93%. Το μικρότερο ποσοστό είναι στην Αίγυπτο και στην Γαλλία με 76% και 82% αντίστοιχα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Οι γονείς αναγνωρίζουν τα οφέλη της φοίτησης σε ένα διεθνές πανεπιστήμιο για το μέλλον της καριέρας του παιδιού τους: καλύτερες προοπτικές για δουλειά (40%) και βελτιωμένη δυναμική εισοδήματος (35%) θεωρούνται τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα.

Αυτές οι λογικές φιλοδοξίες των γονιών συχνά σημαίνουν υψηλό κόστος και οι γονείς θα πρέπει να έχουν φτιάξει ένα ρεαλιστικό πλάνο για τη χρηματοδότηση των σπουδών των παιδιών τους. Έτσι πρέπει εκτός από χρήμα να επενδύσουν και χρόνο για την καλύτερη εκπαιδευτική τους πορεία.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.