ΒΡΑΒΕΥΣΗ 1ΟΥ Ε.Κ. & 1ΟΥ ΕΠΑ.Λ. Δράμας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτομίας «Quantum Spinoff 2016»

Συντάκτης:
Κατηγορία: Μακεδονία
 

888b52df-77ad-4270-8849-aabf0873c991

Την Παρασκευή 24/6 στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Δράμας, κ. Σπύρος Κιουλάνης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη, απένειμε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Ε.Κ. & του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Quantum Spinoff 2016» τις επίσημες βεβαιώσεις και τα διπλώματα του διαγωνισμού. Επιπλέον δόθηκε στον Διευθυντή του 1ου Ε.Κ., κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο, το βραβείο του δεύτερου νικητή του διαγωνισμού, ένα σύστημα ολογραφής laser.

Αναλυτικότερα βραβεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί:

ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Συντονιστής έργου), ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΕΤΣΕΤΣΙΔΟΥ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΟΥΣΑΝΛΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ

και οι μαθητές :

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΖΑΚΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΝΣΙΖΟΓΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΟΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, ΜΙΣΣΕΝΚΟ ΒΙΚΤΩΡ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΚΑΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΧΩΡΙΔΗΣ, ΕΓΚΛΑΝΤ ΜΕΜΑ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΡΗΣ ΚΥΣΣΙΔΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΑΠΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΑΝΤΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΛΑΒΑΣ, EMMAΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΜΕΛΗΣ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

2016-06-25_063505

Επισημαίνεται πως ο διεθνής διαγωνισμός «Quantum Spinoff 2016» διοργανώνεται από το βελγικό πανεπιστήμιο Katholieke Hogeschool Limburg, ενώ το ελληνικό του σκέλος συντονίζεται από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής με την επιστημονική υποστήριξη της Ερευνητικής Ομάδας Φωτονικής για Νανο-εφαρμογές του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής και Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές λυκείου με σκοπό να τους φέρει σε επαφή με τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, και να τους δώσει την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι πώς μία καινοτόμος ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και να οδηγήσει στη δημιουργία μιας επιχείρησης. Υπό την επίβλεψη ερευνητών και επιχειρηματιών του χώρου, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες που τους οδηγούν στη δημιουργία ενός  προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και στη συνέχεια μιας εικονικής εταιρίας νανοτεχνολογίας.

Η ομάδα μαθητών της ειδικότητας Οχημάτων του τομέα Μηχανολογίας  του 1ου Ε.Κ & 1ου ΕΠΑΛ Δράμας κατέκτησε τη δεύτερη θέση με το έργο «Nano Hybrid Vehicle (NHV)». Πρόκειται για μια εταιρεία spin-off με αντικείμενο τη σχεδίαση υβριδικών αυτοκίνητων με μηδενικούς ρύπους.  Για να επιτευχθεί αυτό τα αυτοκίνητα της εταιρείας τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά πάνελ σε συνδυασμό με κυψέλες υδρογόνου, που με τη χρήση νανοτεχνολογίας βελτιώνουν τις αποδόσεις τους και παράγουν ρεύμα υψηλής  ισχύος.

Πηγή: http://www.dramini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.