ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Ο Έβρος αναφορικά με τις εξαγωγές (thrakinet.tv)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη
 

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα βρίσκονται και φέτος οι εξαγωγές προϊόντων του νομού Έβρου. Μάλιστα, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι νομοί παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ο Έβρος, βρίσκεται σχεδόν “ουραγός” καθώς, με μείωση που αγγίζει το 30 τοις εκατό, βρίσκεται στην τρίτη από το τέλος θέση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Στον αντίποδα, η Ροδόπη, παρουσιάζει αύξηση 6,2 τοις εκατό.
Σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις, στην εποχή της ολοένα και βαθύτερης οικονομικής κρίσης, οι επιχειρηματίες του Έβρου, έχουν να ανταγωνιστούν και την αγορά της Βουλγαρίας, η οποία έχει πολύ χαμηλότερο συντελεστή φόρου, κάτι που κάνει τα προϊόντα της, φθηνότερα και επομένως πιο ελκυστικά. “Δημιουργείται ένας ενδοευρωπαϊκός ανταγωνισμός, με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, με χαμηλό εργατικό κόστος, και όλα αυτά, καθιστούν τον Έβρο, μη ανταγωνιστικό. Τα προβλήματα αυτά τα έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει στην Κυβέρνηση, ωστόσο, “Φωνή βοώντος εν τη ερήμω” ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.

topsidiis

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.