ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα

 

Να επιταχύνει τις εργασίες για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Ενημερωθήκαμε για την πορεία ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων που απομένουν από την πρώτη αξιολόγηση για την εκταμίευση», δήλωσε ο Dijsselbloem και πρόσθεσε: «Υπάρχει η εντύπωση ότι δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα του περασμένου Μαΐου. Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις εργασίες και αυτό αφορά και την δεύτερη αξιολόγηση».

«Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες γιατί χάθηκε χρόνος, η γενικότερη προσέγγιση είναι ότι το καλοκαίρι τέλειωσε και πρέπει να ανακτήσουμε το χαμένο χρόνο. Υπάρχει κοινό συμφέρον να κρατηθούμε στο χρονοδιάγραμμα και να διαφυλαχθεί η εμπιστοσύνη».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε πάντως την ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για «τη δέσμευση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών να επιταχύνει τις διαδικασίες».

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης. Πρόσθεσε όμως ότι «χρειάζεται εμπιστοσύνη και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με το πρόγραμμα»...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *