ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΗΝ ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ της Σελήνης σχεδιάζει η Κίνα

 

Προγραμματισμό ώστε να είναι σε θέση να στείλει ρομπότ στην Σελήνη, προκειμένου να εξερευνηθεί η αθέατη πλευρά της, πραγματοποιεί η Κίνα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της Κινεζικής Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Γου Γιανχούα, εξετάζονται ακόμα σχέδια για την αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι.

Ο Γου ανέφερε επίσης σε συνέντευξη τύπου ότι προχωρούν ομαλά οι εργασίες για την αποστολή στη Σελήνη του Chang’e-5, ο οποίος έχει προγραμματισθεί να κάνει μία ήπια προσελήνωση και να επιστρέψει στη Γη στο τέλος του επόμενου έτους.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή ιδιωτών με κεφάλαια στη διαστημική βιομηχανία, ο Γου σημείωσε ότι τα εμπορικά διαστημικά προγράμματα είναι ανοικτά σε ιδιωτικές επενδύσεις, περιλαμβανομένων και των ξένων κεφαλαίων.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις, ιδιωτικές ή με ανάμεικτο ιδιοκτησιακό καθεστώς, συμμετέχουν στην έρευνα και ανάπτυξη εμπορικών πυραύλων και η Κίνα είναι ανοικτή αναφορικά με θέματα όπως οι εμπορικοί χώροι εκτόξευσης και η τηλεμετρία.

Πολύ λίγοι περιορισμοί υπάρχουν για τις ξένες επενδύσεις στη διαστημική βιομηχανία, δήλωσε ο Γου, με ένα μεγάλο φάσμα τομέων -από την έρευνα και παραγωγή δορυφόρων έως τις εμπορικές εφαρμογές παράγωγων υπηρεσιών και προϊόντων- να είναι απελευθερωμένο.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/texnologia/apostoles-robot-stin-atheati-plevra-tis-selinis-schediazi-kina/

Πείτε τη γνώμη σας!