ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ… σπάσετε το iPhone σας; (altsantiri)

 

Μήπως έχετε εντοπίσει μια σχετική αδιαφορία για το iPhone σας ή μια υποσυνείδητη προσπάθεια να το χάσετε ή να το σπάσετε λίγο πριν την έλευση ενός νέου μοντέλου;

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει μια πρόσφατη έρευνα του Columbia Business School, που δείχνει ότι οι χρήστες τείνουν να γίνονται πιο απρόσεχτοι με τις συσκευές τους, όταν πρόκειται να διατεθεί ένα νέο μοντέλο στην αγορά. Πρόκειται για το φαινόμενο «the upgrade effect», όπως προέκυψε από μια σειρά μελετών.

Οι ερευνητές μελέτησαν συγκεκριμένα την περίπτωση 3.000 χαμένων iPhone και ανακάλυψαν ότι ο αριθμός των συσκευών που χάνονται αυξάνεται σημαντικά όταν πρόκειται να παρουσιαστεί μια νέα συσκευή στην αγορά και αυτό γιατί οι χρήστες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν μια συμπεριφορά αμέλειας, ώστε να δικαιολογήσουν την αγορά μιας νέας συσκευής.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, ο αριθμός των iPhone 5 που χάθηκαν (κόκκινη γραμμή στο γράφημα) αυξάνεται σημαντικά τον Αύγουστο, που είναι πολύ κοντά στις 30 Σεπτεμβρίου όταν το iPhone 5S παρουσιάστηκε από την Apple. Παρομοίως αυξημένος είναι ο αριθμός των χαμένων iPhone 5S πριν τις 19 Σεπτεμβρίου του 2014, όταν είχε παρουσιαστεί το iPhone 6.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Την εν λόγω τάση γνωρίζουν πολύ καλά οι διαφημιστές, όπως φαίνεται και από μια διαφήμισης της Virgin Mobile, με την ονομασία «Happy Accidents», στην οποία οι κάτοχοι συσκευών εμφανίζονται να πετούν τις συσκευές τους στο κάδο των απορριμάτων ή να τα ξεχνούν μέσα στο ταξί.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/texnologia/mipos-prospathite-yposynidita-na-spasete-iphone-sas/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *