Η AMAZON ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ιπτάμενες αποθήκες; (εικόνα) (altsantiri)

 

Ιπτάμενες αποθήκες που θα αποτελούνται από γιγάντια αερόπλοια από τα οποία θα αναχωρούν στόλοι drones για την παράδοση των προϊόντων οραματίζεται η Amazon, όπως αποκάλυψε η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει καταθέσει ο κολοσσός των διαδικτυακών πωλήσεων.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση ευρεσιτεχνίας οι ιπτάμενες αποθήκες – αερόπλοια θα βρίσκονται πάνω από περιοχές στις οποίες θα υπάρχει ζήτηση για συγκεκριμένα προϊόντα, θα παραμένουν σε ύψος 45.000 ποδών (13.700 μέτρα) και θα ανεφοδιάζονταν με φορτηγά drone ή «μικρότερα αερόπλοια».

Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία, τα drones που θα αναχωρούν για την παράδοση των προϊόντων θα χρειάζονται λιγότερη ενέργεια από ό,τι αν απογειώνονταν.

Η αίτηση για την πατέντα κατατέθηκε το 2014, εντοπίστηκε όμως πρόσφατα από την Ζόι Λίβιτ, αναλύτρια στην εταιρεία ερευνών τεχνολογίας CB Insights.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Μπορεί η εν λόγω «τρελή» ιδέα να μην υλοποιηθεί ποτέ, αλλά η Amazon σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης με drones σε μεγαλύτερη κλίμακα από το 2017. Ήδη έχει πραγματοποιήσει την πρώτη εμπορική παράδοση με drone, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος στο Κέμπριτζ της Βρετανίας.

Η εικόνα δείχνει πώς θα είναι η ιπτάμενη αποθήκη:

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Πείτε τη γνώμη σας!