ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ 2017 στον τομέα της τεχνολογίας

 

Ποια είναι τα trends που θα κυριαρχήσουν στην τεχνολογία το 2017; Σύμφωνα με το Forbes τη νέα χρονιά το ενδιαφέρον μας θα μονοπωλήσουν επτά τεχνολογίες που ήδη έκαναν την εμφάνισή τους το 2016.

Το Ίντερνετ των Πραγμάτων και οι συσκευές για το έξυπνο σπίτι. Ολοένα και περισσότερες συσκευές και εφαρμογές που θα προορίζονται για το «έξυπνο» σπίτι και ανήκουν στον Ίντερνετ των πραγμάτων θα λανσαριστούν. Οι νέες αυτές εφαρμογές αναμένεται να συνδέουν περισσότερες «έξυπνες» συσκευές μεταξύ τους, από τους βραστήρες και το ψυγείο, μέχρι την εξώπορτα και το θερμοσίφωνα.

Επαυξημένη (AR) και εικονική (VR) πραγματικότητα. Η αγορά είναι έτοιμη τόσο για την επαυξημένη όσο και για την εικονική πραγματικότητα. Ήδη φέτος είδαμε εφαρμογές, παιχνίδια, όπως το Pokemon Go, και συσκευές VR, όπως κάσκες εικονικής πραγματικότητας που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Την επόμενη χρονιά αναμένεται μια αύξηση σε εφαρμογές και συσκευές σε διάφορους τομείς και μάλιστα όλο και πιο εξελιγμένες.

Μεγαλύτερη αλληλεπίδραση φυσικού και ψηφιακού περιβάλλοντος. Καθώς με την καθημερινή χρήση των smartphones η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, θα δούμε όλο και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση φυσικού και ψηφιακού περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα στις αγορές προϊόντων. Ένα παράδειγμα που αναφέρεται είναι το Dash Button από την Amazon, ένα κουμπί ανά προϊόν που συνδέεται με το smartphone και παραγγέλνει τα προϊόν που χρειάζεται ο χρήστης (π.χ. απορρυπαντικό) για παράδοση στην πόρτα του πριν τελειώσει το στοκ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Τα πάντα θα είναι on demand. Οι άνθρωποι ήδη αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω των εφαρμογών στο κινητό τους, αλλά αυτές θα πολλαπλασιαστούν και θα αφορούν περισσότερα είδη ή υπηρεσίες.

Αυτοματισμός. Το 2017 θα είναι μια χρονιά που θα αυξηθεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, των ρομπότ, ακόμα και σε χώρους εργασίας που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε ο ανθρώπινος παράγοντας, αλλά και του αυτοματισμού σε αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Βαθιά μηχανική μάθηση. Η μηχανική μάθηση θα εισέλθει σε διάφορες εφαρμογές, ειδικά σε όσες έχουν να κάνουν με τους καταναλωτές, προκειμένου να βελτιώσουν την εμπειρία τους όχι μόνο στην επιλογή των προϊόντων αλλά και στην καθημερινότητά τους. Οι άνθρωποι σύντομα θα θεωρούν πως η τεχνητή νοημοσύνη βαθιάς μάθησης θα είναι η νέα κανονικότητα και μάλιστα ως μέρος κάθε είδους τεχνολογίας.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/texnologia/ti-mas-epifylassi-2017-ston-tomea-tis-technologias/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *