Απεργία πείνας και δίψας ξεκινούν Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης

Συντάκτης:
 

 

Σε μια κίνηση, ανάλογη της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, προχωράει ο Νίκος Μαζιώτης .

Με αφορμή την άρνηση της εισαγγελέως να δώσει την επιμέλεια του παιδιού τους στην μητέρα και την αδελφή της συντρόφου του, ο Νίκος Μαζιώτης αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του στο indymedia: "Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα (...) Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς . Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση".

Πηγή: http://www.topontiki.gr


Το altsantiri πρόσθεσε στα παραπάνω:
[...]

Η συλληφθείσα, σύμφωνα με δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδελφή της έξω από τη ΓΑΔΑ, ξεκινά απεργία πείνας, για να δοθεί το παιδί της στη γιαγιά του και στη θεία του . Απεργία πείνας και δίψας ξεκινά και ο σύντροφός της, Νίκος Μαζιώτης, όπως γνωστοποίησε μέσω του ιστότοπου indymedia.

«Ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδελφή μου» αναφέρει η Πόλα Ρούπα, η οποία στην ίδια δήλωση αναφέρει ότι παραμένει «αμετανόητη εχθρός του συστήματος» .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αν και προς το παρόν θα παραμείνει υπό κράτηση στην ΓΑΔΑ, φέρεται να μην θέλησε να αναφερθεί στην εισαγγελική λειτουργό σε τίποτε άλλο πλην του ζητήματος του ανήλικου γιου της .

Με την σύλληψη και την μεταγωγή της Ρούπα στην αρμόδια Εισαγγελία ενεργοποιούνται πλέον οι αποφάσεις τόσο του 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), σχετικά με έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας .

Η δήλωση του Νίκου Μαζιώτη που δημοσιεύθηκε στο indymedia

«Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται [...] Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου .

Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου . Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του . Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός . Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή [...] [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *