ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΝΤ: ΑΛΕΞΗ, ΜΗΝ εκδώσεις τους Τούρκους στρατιωτικούς [topontiki]

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

 

 

Επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα απέστειλε ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου (ALDE) Γκι Φέρχοφσταντ, ενόψει της αυριανής εκδίκασης στον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου 2016.

Στην επιστολή του ο Φέρχοφσταντ υπενθυμίζει στον Πρωθυπουργό τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες που μοιραζόμαστε στην Ε.Ε. και οι οποίες υποχρεώνουν όλα τα μέλη της Ε.Ε. να μην εκδίδουν κανέναν, ανεξάρτητα απ’ το αν είναι ένοχος ή όχι, σε μια χώρα όπου κινδυνεύει να βασανιστεί ή να αντιμετωπίσει απάνθρωπη ή απαξιωτική μεταχείριση.
«Δυστυχώς στους περασμένους πέντε μήνες μετά το πραξικόπημα είδαμε χιλιάδες Τούρκους πολίτες να συλλαμβάνονται. Ο τρόπος που εφαρμόζονται οι νόμοι μετά το πραξικόπημα τροφοδοτεί σοβαρές ανησυχίες για το σεβασμό των απαραβίαστων δικαιωμάτων που εγγυάται το τουρκικό σύνταγμα, περιλαμβανομένου του δικαιώματος της ζώης, της σωματικής ακεραιότητας, της πνευματικής ύπαρξης, του τεκμηρίου της αθωότητας και του δικαιώματος για μια δίκαιη δίκη. Αυτές οι ανησυχίες διατυπώθηκαν και από την Κομισιόν και το Ευρωπαίο Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ελπίζω να συμμερίζεστε την άποψή μου για την ανάγκη διατήρησης και πλήρους σεβασμού των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, στη διαμόρφωση των οποίων συνέβαλε η Ελλάδα σ’ ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία και στα οποία η Ελλάδα αποφάσισε να συμμορφωθεί με την συμμετοχή της στην Ε.Ε. και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ελπίζω ειλικρινά οι ελληνικές αρχές να καθοδηγούνται απ’ αυτές τις αρχές όταν θα αποφασίσουν για την τύχη των οκτώ αξιωματικών» γράφει στην επιστολή του ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην προσφώνηση της επιστολής του, αναφέρεται στον Πρωθυπουργό και ως «Αγαπητέ Αλέξη» (Dear Alexis).

Νωρίτερα, οι Financial Τimes με δημοσίευμά τους είχαν κάνει λόγο για «δίλημμα του Έλληνα Πρωθυπουργού αναφορικά με την έκδοση των  οκτώ Τούρκων στρατιωτικών»

Πηγή: http://www.topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *