Ο Ινφαντίνο ανακοινώνει την Τρίτη το Μουντιάλ με 48 ομάδες

Συντάκτης:
 

Το νέο «οργανόγραμμα» των παγκοσμίων κυπέλλων το οποίο θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή 48 ομάδων, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο .

Ο Ινφαντίνο αναμένεται να επαναλάβει ότι οι 16 από αυτές θα αποκλειστούν μετά από μόλις ένα νοκ άουτ αγώνα και η συνέχεια της διοργάνωσης θα εξελιχθεί ως έχει τώρα, δηλαδή με 32 ομάδες σε ομίλους και στη συνέχεια μονοί νοκ άουτ αγώνες .

Ο Ινφαντίνο εξελέγη επικεφαλής της FIFA στις 26 του περασμένου Φεβρουαρίου αντικαθιστώντας τον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος τιμωρήθηκε με εξαετή στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στα κοινά του ποδοσφαίρου για παραβιάσεις του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας . Ένα βασικό σημείο της προεκλογικής πλατφόρμας του Ινφαντίνο ήταν να αυξήσει το τουρνουά με 40 ομάδες, αλλά τελικά επιμένει, παρά τις αντιδράσεις, σ’ ένα μεγαλύτερο οργανωτικό σχήμα .

Να σημειωθεί πως οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είναι αντίθετες στην πρόταση του προέδρου της FIFA, με την ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA), να εξηγεί πως «ο αριθμός των αγώνων σε μια χρονιά είναι ήδη σε απαράδεκτο επίπεδο και μια αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ, θα κάνει την κατάσταση δραματική για τους ποδοσφαιριστές» .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Από το 2026 και μετά, το Μουντιάλ, σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, θα έχει τις διπλάσιες ομάδες σε σχέση με την περίοδο 1986-1994, 16 περισσότερες μετά το 1998, όταν στη Γαλλία παρουσιάστηκαν 32 εθνικές στην τελική φάση . Με την ιδέα του αυτή ο Ινφαντίνο επιδιώκει να δημιουργήσει προφανώς μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων των μεγάλων και των μικρών ομοσπονδιών .

Ένα παγκόσμιο κύπελλο με την προτεινόμενη φόρμουλα θα σήμαινε 80 παιχνίδια αντί 64, αλλά και 16 άλλες ημερομηνίες μετάδοσης και εμπορίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που είναι η μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος . Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 υπήρχαν έσοδα 2.4 δις δολάρια . Γίνεται αντιληπτό, ότι το «Μουντιάλ με 48 ομάδες, θα φέρει αύξηση των συγκεκριμένων εσόδων», όπως τόνισε ξανά ο Ινφαντίνο .

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/sports/o-infantino-anakinoni-avrio-mountial-48-omades/


Το sports.in πρόσθεσε στα παραπάνω:
[...] Μάλιστα ο Ελβετός παράγοντας αναμένεται, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, να ανακοινώσει αύριο το νέο «οργανόγραμμα» των παγκοσμίων κυπέλλων [...] [...] [...] [...] [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *