ΤΟ TWITTER ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΤΟ ζήτημα της παρενόχλησης των χρηστών του [altsantiri]

 

Ο διαφορετικός και αντιφατικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το Twitter δύο περιστατικά παρενόχλησης τα οποία κατήγγειλαν δύο γυναίκες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης εγείρει ερωτήματα για το αν αυτό προστατεύει αποτελεσματικά τους χρήστες του.

Το πρώτο περιστατικό αφορά στην ανάρτηση κακόβουλων σχολίων για τη δημοσιογράφο Λόρεν Ντούκα από τον Μάρτιν Σκρέλι, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, που είχε ως αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του.

Στο δεύτερο περιστατικό που αφορούσε την αποστολή αντισημιτικών μηνυμάτων προς την Αλεξάντρα Μπρόντσκι, δημοσιογράφου, το Twitter αντέδρασε λίγο… περίεργα: ενώ απενεργοποίησε τον λογαριασμό της δημοσιογράφου επειδή αναδημοσίευσε με screenshots τα μηνύματα για να τα καταγγείλει, άφησε ενεργούς τους λογαριασμούς των ατόμων που τα έστειλαν.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αυτές οι δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις τονίζουν την έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο με τον οποίο το Twitter χειρίζεται την παρενόχληση. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, προς τους χρήστες οι πολιτικές κατάχρησης της υπηρεσίας φαίνεται να εφαρμόζονται μεθοδικά, με ορισμένους λογαριασμούς να έχουν απενεργοποιηθεί χωρίς πολλές εξηγήσεις. Ωστόσο, επικριτές ζητούν από την πλατφόρμα να έχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα για τις αποφάσεις που λαμβάνει.

Τα παραπάνω περιστατικά θυμίζουν ένα παλαιότερο περιστατικό όταν ο δημοσιογράφος Μάιλο Γιαννόπουλος, «εξορίστηκε» δια παντός από το Twitter το περασμένο έτος εξαιτίας παρενοχλητικών σχολίων εναντίον της ηθοποιού Λέσλι Τζόουνς. Ωστόσο το κοινωνικό δίκτυο ανέλαβε δράση μόνο όταν η ηθοποιός δήλωσε ότι εγκαταλείπει το δίκτυο λόγω των σεξιστικών και ρατσιστικών σχολίων.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/texnologia/twitter-chirizete-anefthyna-zitima-tis-parenochlisis-ton-christon-tou/

Πείτε τη γνώμη σας!