ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΛΑΦΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ: Δεν αφήνουμε κανέναν εκτεθειμένο (Πηγή: altsantiri)

 

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, προκειμένου να διαπιστώσει τις επιπτώσεις από την κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη δομή είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν και σημείωσε ότι «με τη βοήθεια όλων, η δύσκολη χθεσινή μέρα ξεπεράστηκε με ικανοποιητικό τρόπο».

«Δεν υπάρχει χώρος, αυτήν τη στιγμή η δομή του Ελαιώνα είναι πλήρης. Καταγράφουμε το αίτημα, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να γυρίσουν εκεί που τους έχει υποδειχθεί.

Όταν αδειάσουν θέσεις, θα τους ειδοποιήσουμε, όπως κάνουμε σε παρόμοιες περιπτώσεις», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εργαζόμενες στο γραφείο της πρώτης υποδοχής.

«Υπάρχει ένας σχεδιασμός για το πώς οργανώνεται η φιλοξενία τόσων χιλιάδων ανθρώπων και έτσι γίνεται η κατανομή τους.

Δεν αφήνουμε κανέναν εκτεθειμένο, αλλά κάνουμε έκκληση και οι ίδιοι οι πρόσφυγες να τηρούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών», επισημαίνει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Αρκετοί έχουν την εντύπωση, πως, αν έρθουν στην Αθήνα, θα είναι πιο εύκολο να μετακινηθούν σε άλλες χώρες. Σε αυτό ευθύνονται και λάθος πληροφορίες που, ίσως, έχουν.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αντίθετα, στα θέματα μετεγκατάστασης, ή στα διαφορά αιτήματα ή ανάγκες που προκύπτουν, θα εξυπηρετηθούν γρηγορότερα στις δομές που έχουν κατανεμηθεί, γιατί εκεί ξέρουμε πού να βρούμε τον καθένα», προσθέτει.

Στα νησιά η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, οι δύο οικογένειες των Σύρων δεν θέλουν καν να περιγράψουν τη διαβίωσή τους στη Μόρια. Ο κ. Μπαλάφας δεν το αρνείται. «Ευτυχώς φύγαμε», λένε μεταξύ τους.

Ο κ. Μπαλάφας δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση των Γιατρών του Κόσμου, πως «όλοι από κοινού πρέπει να εργαστούμε για τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά θα στεγάζονται σε αξιοπρεπή και ζεστά καταλύματα, που είναι κατάλληλα για τον χειμώνα.

Στην προσπάθεια αυτή κομβικό ρόλο πρέπει να έχει για μία ακόμα φορά η τοπική κοινωνία».

«Η άμεση λύση είναι να ενοικιαστούν τα άδεια, αυτήν την εποχή, ξενοδοχεία και να στεγάσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόρια, με εξασφαλισμένη την πληρωμή των ξενοδόχων για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν», συμπληρώνει.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/politiki/episkepsi-balafa-ston-eleona-den-afinoume-kanenan-ektethimeno/

Πείτε τη γνώμη σας!