ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Η ΕΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ τερματισμό των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο (Πηγή: altsantiri)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να στηρίξουν τον τερματισμό των παρωχημένων λογικών των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η παραμονή τέτοιων παρωχημένων λογικών, «θα διαμόρφωνε ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο για τα μικρά κράτη-μέλη της Ένωσης».

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου» είπε, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι «παραμένουν σημαντικές εκκρεμότητες» και ότι «θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη αν καταφέρουν να γεφυρωθούν τις επόμενες ημέρες».

Για την περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία, εκτίμησε ότι «τα περισσότερα μέρη επιθυμούν να μην εμφανισθεί μια εικόνα τελεσίδικου αδιεξόδου», αλλά «να καταγραφούν τα όποια θετικά βήματα γίνουν και να συνεχισθεί η διαδικασία σε νεότερο χρόνο».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Καταλήγοντας, είπε: «Στηρίζουμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη. Η λύση είναι το ζητούμενο, αλλά «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια οποιαδήποτε πρόταση λύσης».

Πρέπει να είναι «βιώσιμη, λειτουργική, ευρωπαϊκή που να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο».

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *