«ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις στη Γενεύη (Πηγή: altsantiri)

 

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό με τη σημερινή ημέρα να είναι άκρως καθοριστική.

Η Διάσκεψη για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων αρχίζει στη Γενεύη υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως αναφέρεται από τα Ηνωμένα Έθνη , η διάσκεψη θα διεξαχθεί σε αίθουσα, στο Παλάτι των Εθνών «με τη συμμετοχή του Νίκου Αναστασιάδη, του Μουσταφά Ακιντζί, του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και των εκπροσώπων των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου».

Προστίθεται επίσης στην επίσημη ανακοίνωση ότι η «η ΕΕ θα συμμετέχει επίσης ως παρατηρητής/ενδιαφερόμενο μέρος».
Η εκπροσώπηση των τριών εγγυητριών δυνάμεων γίνεται σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Το πρώτο μέρος της διάσκεψης θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι  και η διάσκεψη θα αρχίσει εκ νέου αργά το απόγευμα ενώ εάν κριθεί αναγκαίο θα επιμηκυνθεί η διάρκεια των συνομιλιών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κορυφαία κυβερνητική πηγή δήλωσε εν τω μεταξύ στο  ΑΠΕ -ΜΠΕ, «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών εάν διαφανεί πιθανότητα λύσης, τότε θα αναλάβουν οι πρωθυπουργοί». Τότε και μόνο, αν διαφανεί λύση δηλαδή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθει στη Γενεύη, τόνιζαν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να προβεί σε δήλωση προς τα ΜΜΕ, παρουσία των Ν. Αναστασιάδη και Μ.Ακιντζί.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/homepage/ora-miden-gia-kypriako-koryfononte-diavoulefsis-sti-genevi/

Πείτε τη γνώμη σας!