ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ Παπαδήμου στην Ακαδημία Αθηνών

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 19:00, θα γίνει η πρώτη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, με νέο προεδρεύοντα τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Το θέμα της ομιλίας του Παπαδήμου ως ετήσιος πρόεδρος της Ακαδημίας, θα είναι «Οικονομική ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση: η διττή πρόκληση για την οικονομική πολιτική», ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Βαλτινός θα μιλήσει με θέμα «Το έργο των Κέντρων και Γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2016».

O Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στις Οικονομικές Επιστήμες. Από το 1975 έως το 1984 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το 1988 εξελέγη τακτικός καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2011 επελέγη ως ο πρώτος κάτοχος (inaugural professor) της έδρας «Μίνως Ζομπανάκης» του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Μεταξύ άλλων διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1994-2002), ενώ από το 2002 έως το 2010 ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το Νοέμβριο του 2011 κλήθηκε να αναλάβει την προεδρία της κυβέρνησης συνεργασίας και διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας έως τον Μάιο του 2012. Εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2006.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *