ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Την κατάθεση νομοθετικής διάταξης, με βελτιωμένες προβλέψεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, προανήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα απατώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως η διάταξη θα περιλαμβάνει αφενός την αποπληρωμή των βεβαιωμένων ποσών σε περισσότερες δόσεις και αφετέρου θα έχει μέριμνα για τις προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή ακόμα και εντός του Ιανουαρίου.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξη θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών δημοτών προς τους δήμους, σε περισσότερες από 12 δόσεις που ισχύει σήμερα. Πηγές του υπουργείου, αλλά και ο ίδιος ο Π. Σκουρλέτης σήμερα στη Βουλή, αφήνουν να εννοηθεί ότι στόχος είναι να επανέλθει η ρύθμιση των 100 δόσεων που ίσχυσε για ένα διάστημα την Άνοιξη του 2015 και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους.

Τη βελτιωμένη διάταξη έχει αποφασίσει να φέρει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η ηγεσία του υπουργείου, αφού υπάρχει η διαπιστώση από τις δημοτικές αρχές ότι οι οφειλές αυξάνονται καθημερινά ενώ η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ούτε εξυπηρετεί ούτε αποδίδει έσοδα στα ταμεία των δήμων.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *