ΣΤΗΝ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Θ

Συντάκτης:
 

Εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος και της Ένωσης Εργοληπτών – Κατασκευαστών Δημόσιων – Ιδιωτικών Έργων – Εργολάβων Οικοδόμων – Διαχειριστών – Εκμεταλλευτών Ακινήτων, κ. Ιωάννης Μανδρίνος, με την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την Τετάρτη στο γραφείο της, όπου και την ενημέρωσε αναλυτικά για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Μανδρίνο, συνόδευσαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των παραπάνω φορέων.

Ο κ. Μανδρίνος ενημέρωσε την Υφυπουργό, κα. Κόλλια-Τσαρουχά, για τα κατωτέρω θέματα:

– Φορολογικό. Ζήτησε την μείωση των φορολογικών βαρών και ιδιαίτερα του φορολογικού συντελεστή στο 20

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

– Ασφαλιστικό. Την ενημέρωσε ότι η πρόσφατη ρύθμιση, δεν ήταν δίκαιη για όλους τους ασφαλισμένους αφού ένα ποσοστό, πλέον του 14% θα πληρώνει μεγαλύτερες εισφορές.

– Αναπτυξιακό. Όπως έχει διαμορφωθεί το Τραπεζικό σύστημα, δεν παρέχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα αναγκαία δάνεια για την ανάπτυξη τους. Επίσης, τα επιτόκια είναι υψηλά, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην επιχειρούν την δανειοδότηση τους.

– Επενδυτικό. Τόνισε την ανάγκη η Κυβέρνηση να επιδιώξει τις επενδύσεις γιατί χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην επιχειρηματικότητα.

Για όλα τα ανωτέρω θέματα, ο Πρόεδρος κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις επίλυσής τους.

Τέλος, ο κ. Μανδρίνος συζήτησε με την κα. Υφυπουργό και το θέμα των διαπραγματεύσεων και ζήτησε να προχωρήσει η Κυβέρνηση χωρίς καθυστερήσεις, διότι η αγορά επιβαρύνεται λόγω της έλλειψης ρευστότητας και πολλές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την δραστηριότητα τους.

Η κα. Υφυπουργός, ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, ότι για την συνάντηση και τα θέματα που συζητήθηκαν, θα ενημερώσει τους αρμόδιους Υπουργούς για τις περαιτέρω ενέργειες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.