ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 10 ΕΤΩΝ: «ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τον έριξαν οι Τούρκοι…»

Συντάκτης:
 

Σε μία συνέντευξη η οποία δόθηκε αποκλειστικά και μόνο για να ενημερωθούν οι πολίτες ότι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος επιστρέφει στην πολιτική σκηνή και θα είναι ξανά υποψήφιος, ο πολιτικός που για πολλούς στάθηκε μοιραίος με τους χειρισμούς του για την τύχη της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008, προκαλεί πολλά ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις με τις όψιμες αποκαλύψεις του.

“Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή” σημειώνει. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα των πυρκαγιών του 2007, με αφορμή και την πρόσφατη παρουσίαση ενός βιβλίου δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάνει λόγο, για πρώτη φορά, για οργανωμένο σχέδιο, υποστηρίζοντας αφενός ότι «ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» και αφετέρου επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου.

Και ο πλέον καλοπροαίρετος θα σκεφτεί, ωστόσο, στο σημείο αυτό, γιατί ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, αφού ήξερε εδώ και 10 χρόνια που δεν μίλησε ποτέ, ότι οι Τούρκοι είχαν κάνει συνωμοσία γιατί δεν το έλεγε; Αφορούσε μόνο την κυβέρνηση Καραμανλή; Δεν ήταν ένα θέμα που αφορούσε τη χώρα;

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αλλά φυσικά το “ζουμί” είναι την τελευταία ερώτηση της Ευτυχίας Αδηλίνη “Και μία προσωπική ερώτηση. Σε ποια περιφέρεια θα επιθυμούσατε να είστε υποψήφιος στις εκλογές;“.

Η απάντηση του Θοδωρή Ρουσόπουλου, καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι: “Θεωρώ πως τυχόν επιστροφή μου θα είναι το τελευταίο στάδιο δικαίωσης του ονόματός μου μετά την άθλια σπίλωση που δέχθηκα το 2008 με την υπόθεση Βατοπεδίου. Δικαιώθηκα σε δύο εξεταστικές επιτροπές, σε μία προανακριτική επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις ψήφους δεκάδων πολιτικών αντιπάλων μου οι οποίοι αντελήφθησαν τη στημένη υπόθεση. Δικαιώθηκα στο δικαστήριο που προσέφυγα και καταδίκασα τους συκοφάντες μου. Αν επιστρέψω με την ψήφο των πολιτών θα είναι το τελευταίο στάδιο. Ακόμη, όμως, δεν έχω αποφασίσει οριστικά και έτσι δεν έχω κάνει σχετική συζήτηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας”.

Πηγή: http://thefaq.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *