«Η ΕΠΟΧΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ για τη Βόρεια Κορέα», διαμηνύουν οι ΗΠΑ

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος, Κύρια Άρθρα
 

Καμία επιλογή δεν αποκλείει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να λυθεί το πρόβλημα των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

Αυτό διαμηνύει ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, τονίζοντας ότι η «εποχή της στρατηγικής υπομονής» που επεδείκνυε η Ουάσινγκτον έναντι της Πιονγκγιάνγκ έχει λάβει τέλος.

Η Νότια Κορέα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Πενς σε τέσσερις ασιατικές χώρες.

Ο Πενς, ο πατέρας του οποίου υπηρέτησε στον Πόλεμο της Κορέας τόνισε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να υπάρξει ασφάλεια «με ειρηνικά μέσα, υπό μία διαπραγμάτευση ωστόσο όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Το μήνυμα του λαού των ΗΠΑ είναι ότι επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά η Αμερική επιδίωξε να φθάσουμε στην ειρήνη και με τη χρήση ισχύος, και το μήνυμά μου σήμερα, ενώ βρίσκομαι μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Κορέα, με τους θαρραλέους στρατιώτες της Νότιας Κορέας, είναι αποφασιστικότητας», πρόσθεσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος.

«Ο λαός της Βόρειας Κορέας και ο στρατός της Βόρειας Κορέας δεν πρέπει να κάνουν λάθος όσον αφορά την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό των συμμάχων τους», είπε.

Σύμφωνα με τον Πενς «είτε η Κίνα θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ή θα το κάνουμε εμείς, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας».

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Πείτε τη γνώμη σας!