ΠΟΙΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΡΥΒΕΙ Η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Συντάκτης:
Κατηγορία: Υγεία
 

Η μεγάλη κατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η μεγάλη κατανάλωση τόσο επεξεργασμένου, όσο και μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό), αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καρδιοπάθεια, αναπνευστική πάθηση, εγκεφαλικό, διαβήτη, λοιμώξεις, Αλτσχάιμερ, νεφροπάθεια και ηπατοπάθεια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αράς Ετεμαντί, σύμφωνα με τους New York Times, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 536.000 ανθρώπους ηλικίας 50 έως 71 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή και την υγεία τους σε βάθος 16 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας, είχαν κατά μέσο όρο 26% μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από τις παραπάνω εννέα αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο κόκκινο κρέας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Από την άλλη, όσοι έτρωγαν το περισσότερο λευκό κρέας (πουλερικά, ψάρια), είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο λευκό κρέας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/ygeia/pion-kindyno-kryvi-megali-katanalosi-kokkinou-kreatos/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *