ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ από τη συμφωνική ορχήστρα του Ντίσελντορφ (εικόνες – video)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ψυχαγωγία
 

Μία μεγαλειώδη και συγκινητική βραδιά επεφύλαξαν στον Μίκη Θεοδωράκη στη Γερμανία, όπου η συμφωνική ορχήστρα του Ντίσελντορφ παρουσίασε τρία από τα συμφωνικά του έργα.

Στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών Tonhalle, στις όχθες του Ρήνου, οι μουσικοί της συμφωνικής ορχήστρας έπαιξαν τη 2η και 3η Συμφωνία, και τον «Οιδίπους Τύραννο», με τον έλληνα μουσικοσυνθέτη να δίνει το παρών.

Το sold out έγινε αρκετές μέρες πριν τη συναυλία, γεγονός που αποτελεί άθλο που ουδείς ευρωπαίος μουσουργός (εκτός των κλασσικών της Γερμανίας και της Αυστρίας) έχει καταφέρει, εκτός του Μίκη Θεοδωράκη στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης ταξίδεψε στη γερμανική πόλη προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση, γνωρίζοντας την αποθέωση, αφού ολόκληρη η αίθουσα -κοινό και μουσικοί- σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν παρατεταμένα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

H Συμφωνική Ορχήστρα του Ντίσελντορφ μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ιστορίας (υπάρχουν αναφορές πίσω στο 1585, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της), αν και επίσημα αναγνωρίζεται η δεύτερη περίοδος της «άνθισής» της, ξεκινώντας το 1818, χρονολογία που αναφέρεται και ως επίσημο έτος ίδρυσης.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *