ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ο «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» πίσω από τον ιό WannaCry;

Συντάκτης:
 

Σύμφωνα με ερευνητές της εταιρείας Flashpoint οι χάκερς – ή κάποιοι από αυτούς – που βρίσκονται πίσω από την επίθεση ransomware «WannaCry», που μόλυνε χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως, φαίνεται πως μιλούν άπταιστα… κινέζικα.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ερευνητές μελέτησαν τη γλώσσα του μηνύματος το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή όταν αυτός προσβληθεί από τον ιό, και διαπίστωσαν ότι γραμματικά και συντακτικά σωστό είναι μόνο στην κινέζικη βερσιόν. Αυτό τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο συντάκτης μιλάει άπταιστα κινέζικα ή ότι το κινέζικα είναι η μητρική του γλώσσα. 

Τα μηνύματα στις υπόλοιπες 27 γλώσσες στις οποίες κυκλοφορεί φαίνεται να είναι μεταφρασμένα μέσω του Google Translate, ενώ μόνο στην κινέζικη και αγγλική βερσιόν φαίνεται να έχουν γραφτεί από ανθρώπους, αν και στα αγγλικά υπάρχουν κάποιες ασυνήθιστες φράσεις.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο ιός «WannaCry» μόλυνε 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες επηρεάζοντας τα συστήματα οργανισμών, νοσοκομείων και εταιρειών.

Προηγούμενες αναλύσεις του software είχαν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι πιθανόν οι χάκερς προέρχονταν από το βόρεια Κορέα, ωστόσο ο ειδικός για την ασφάλεια του διαδικτύου από το Πανεπιστήμιο Surrey, Alan Woodward, ανέφερε πως ακόμα και τα κορεάτικα φαίνεται να είναι μεταφρασμένα από μηχανή μετάφρασης. 

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/texnologia/milai-aptesta-kinezika-o-egkefalos-piso-apo-ton-io-wannacry/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *