ΓΙΑΤΙ Η GOOGLE ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ αρχεία μισθοδοσίας – Κατηγορείται για διάκριση των φύλων (altsantiri)

Συντάκτης:
 

Η Google, η οποία κατηγορείται ότι κάνει διακρίσεις στα φύλα όσον αφορά στους μισθούς, πληρώνοντας λιγότερο τις γυναίκες υπαλλήλους, ισχυρίζεται ότι η παράδοση των αρχείων μισθοδοσίας στο υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ είναι δαπανηρή και χρονοβόρα.

Συγκεκριμένα αξιωματούχοι της Google κατέθεσαν την Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι θα πρέπει να δαπανήσουν τουλάχιστον 500 ώρες και 100.000 δολάρια για να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των ερευνητών του υπουργείου για παράδοση των αρχείων μισθοδοσίας, τα οποία θα βοηθήσουν να αποσαφηνιστεί γιατί η εταιρεία φαίνεται πως κάνει συστηματικές διακρίσεις κατά των γυναικών.

Τονίζοντας ότι τα ετήσια έσοδα της Google ανέρχονται στα 28 εκατομμύρια δολάρια -και αποτελεί μία από τις πιο κερδοφόρες αμερικανικές εταιρείες- ο δικηγόρος του υπουργείου Εργασίας, Ίαν Ελίασοφ, αμφισβήτησε τις αξιώσεις της εταιρείας, λέγοντας ότι «η Google θα μπορούσε να απορροφήσει το κόστος όσο εύκολα απορροφά ένα σφουγγάρι μία σταγόνα νερού».

Μέλος της δικηγορικής ομάδας της Google υποστήριξε ότι η εταιρεία έχει ήδη δαπανήσει 2.300 ώρες και 500.000 δολάρια προκειμένου να συμμορφωθεί εν μέρει με τις απαιτήσεις του υπουργείου, τις οποίες χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Από την πλευρά της η Google αρνείται σθεναρά τους ισχυρισμούς περί διακρίσεων υποστηρίζοντας ότι έχει κλείσει το συγκεκριμένο χάσμα μεταξύ των δύο φίλων παγκοσμίως, ενώ ισχυρίζεται πως με την παράδοση των αρχείων θα παραβίαζε τα προσωπικά δεδομένα. 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *