ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΙΤΗΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ να αποκτήσει πρόσβαση στο Facebook του νεκρού παιδιού της

Συντάκτης:
 

Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα μιας μητέρας να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό στο Facebook της κόρης της, που έχει πεθάνει. Σύμφωνα με το εφετείο του Βερολίνου το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα των τηλεπικοινωνιών εκτείνεται στην ηλεκτρονική επικοινωνία στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο ορισμένα πρόσωπα.

Η μητέρα της 15χρονης, η οποία παρασύρθηκε από συρμό του μετρό στο Βερολίνο το 2012, ζήτησε πρόσβαση στον λογαριασμό της κόρης της για να διαπιστώσει εάν επρόκειτο για αυτοκτονία.

Το Facebook αρνήθηκε να της δώσει πρόσβαση στον λογαριασμό, ο οποίος είχε ουσιαστικά κλειδωθεί και χρησιμοποιείτο ως φόρουμ ανταλλαγής αναμνήσεων για φίλους και μέλη της οικογένειας.

Περιφερειακό δικαστήριο στο Βερολίνο είχε εγκρίνει το αίτημα της μητέρας στα τέλη του 2015, λέγοντας πως το συμβόλαιο του κοριτσιού με το Facebook πέρασε στους γονείς της βάσει των γερμανικών νόμων κληρονομιάς.

Το δικαστήριο είχε αναφέρει επίσης πως το δικαίωμα του κοριτσιού στην ιδιωτικότητα δεν προστατεύθηκε επειδή ήταν ανήλικη και επαφιόταν στους γονείς της να προστατεύσουν τα δικαιώματά της.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το εφετείο αποφάσισε σήμερα πως το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα των τηλεπικοινωνιών υπερισχύει τους δικαιώματος κληρονομιάς και πως η υποχρέωση των γονέων να προστατεύσουν τα δικαιώματα της κόρης τους τερματίστηκε με τον θάνατό της.

Σημειώνεται ότι η ιδιωτικότητα παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία λόγω των εκτεταμένων παρακολουθήσεων από τη μυστική αστυνομία Στάζι της κομμουνιστικής πρώην Ανατολικής Γερμανίας και από την Γκεστάπο την εποχή των ναζί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *