ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΣ… ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΘΑ δοκιμάσει η Boeing

Συντάκτης:
 

Η Boeing φαίνεται να ετοιμάζεται για το μέλλον, όταν ακόμα και τα αεροπλάνα θα πετούν χωρίς… πιλότους, σχεδιάζοντας να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Reuters, στο Paris Airshow.

Ο Μάικ Σίνετ, αντιπρόεδρος product development της Boeing, ανέφερε πως μπορεί το project να ακούγεται φιλόδοξο όμως ήδη υπάρχουν αυτόνομα drones που είναι διαθέσιμα στην αγορά για κάτω από 1,000 δολάρια. 

Ο Σίνετ που είναι και ο ίδιος πιλότος σχεδιάζει να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία σε ένα εξομοιωτή κόκπιτ αυτό το καλοκαίρι και να πετάξει με ένα αεροπλάνο στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη θα λαμβάνει τις ίδιες αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει και ένας κυβερνήτης.

Η ιδέα αρχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερες εταιρείες καθώς οι ανάγκες για πιλότους αυξάνεται τα επόμενα 20 χρόνια εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ωστόσο ο Σίνετ πρόσθεσε πως η τεχνητή νοημοσύνη που θα οδηγεί ένα αεροσκάφος θα πρέπει να έχει την ικανότητα να το προσεδαφίζει με επιτυχία, όπως είχε συμβεί το 2009 με την προσυδάτωση του αεροπλάνου της US Αirways στον ποταμό Χάντσον από τον Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ, ο οποίος έσωσε τους 154 επιβαίνοντες.

«Αν δεν μπορεί να συμβεί αυτό, τότε δεν μπορούμε να πάμε πουθενά», τόνισε.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *