Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ μεγαλύτερες αυξήσεις απασχόλησης στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο 2017

Συντάκτης:
Κατηγορία: Οικονομία
 

Αύξηση κατά 1% σημείωσε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Το ίδιο διάστημα, η απασχόληση στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα κατέγραψε την τέταρτη υψηλότερη αύξηση της απασχόλησης στην Ε.Ε., μετά την Εσθονία (+2,8%), τη Μάλτα (+1,7%), τη Σουηδία (+1,2%) και την Ιρλανδία (+1,1%).

Στον αντίποδα, οι χώρες με τη μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης είναι η Λετονία (-1,9%), η Ρουμανία (-1,2%), η Κροατία (-0,6%) και η Λιθουανία (-0,5%).

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στην ανακοίνωσή της, η Eurostat επισημαίνει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταγράφηκαν τα υψηλότερα από ποτέ επίπεδα απασχόλησης τόσο στην Ε.Ε. (234,2 εκατομμύρια απασχολούμενοι), όσο και στην Ευρωζώνη (154,8 εκατομμύρια απασχολούμενοι).

Τον τελευταίο χρόνο, η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 1,3%, έναντι 1,5% στην Ευρωζώνη και 1,4% στην Ε.Ε.

To τέταρτο τρίμηνο του 2016 η απασχόληση στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 0,4%, ενώ στην Ελλάδα σημειώθηκε μείωση (-0,8%).

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/oikonomia/ellada-kategrapse-mia-apo-tis-megalyteres-afxisis-apascholisis-stin-e-e-proto-trimino-2017/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *