Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για τη Γυναίκα & το Παιδί Πρόσφυγες

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Στη δημιουργία Κέντρου Προστασίας για τη Γυναίκα και το Παιδί, που απευθύνεται σε γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη UNICEF και τη στήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης SolidarityNow.

Το Κέντρο που χρηματοδοτείται από το μηχανισμό έκτακτης υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, στεγάζεται στην οδό Μαιζώνος 45 και εντάσσεται στο ευρύ δίκτυο συνεργασιών που έχει αναπτύξει ο δήμος Αθηναίων για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τη δημιουργία πλαισίου για την κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων.

Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν σημαντικό τμήμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με ιδιαίτερες ανάγκες, καθώς είναι εύκολο να πέσουν θύματα πολλαπλών μορφών διακρίσεων και εκμετάλλευσης. «Ο δήμος Αθηναίων αναγνώρισε την ανάγκη για προσφορά υπηρεσιών σε αυτό τον πληθυσμό, ζήτησε την υποστήριξη της UNICEF και σε συνεργασία με το SolidarityNow, που ήδη διαχειρίζεται Μονάδες Παιδικής και Οικογενειακής Φροντίδας για πρόσφυγες και μετανάστες σε επτά σημεία της χώρας, δημιούργησαν το Κέντρο Προστασίας για τη Γυναίκα και το Παιδί» τονίζει ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων και αρμόδιος για Δημοτική Αποκέντρωση Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Στο Κέντρο, προσφέρονται οι  υπηρεσίες:

Το προσωπικό του Κέντρου αποτελείται από εργαζόμενους του SolidarityNow και του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, με ειδικότητες  κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, παιδαγωγών και διερμηνέων.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Παράλληλα το Κέντρο  υποδέχεται επιστημονικό προσωπικό άλλων οργανώσεων και υπηρεσιών που ασχολούνται με πρόσφυγες και μετανάστες και προσφέρει τη δυνατότητα φύλαξης των παιδιών των επωφελούμενων γυναικών,  στο διάστημα που εκείνες συμβουλεύονται κοινωνικό λειτουργό.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο λειτουργεί συμπληρωματικά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υπηρεσιών για πρόσφυγες και μετανάστες, που παρέχονται στο κτίριο της οδού Μαιζώνος, καθώς και σε κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και άλλων θεσμών.

Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, πρόκειται να εγκαινιάσει δύο Κέντρα Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, το ένα εκ των οποίων θα στεγαστεί στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Μαιζώνος και το άλλο θα λειτουργεί ως κινητή μονάδα σε απομακρυσμένες περιοχές του δήμου. Τα κέντρα θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα λειτουργήσουν σαν «σημεία ενιαίας εξυπηρέτησης» ("one stop services points"), για όσους χρειάζονται πληροφορίες και καθοδήγηση.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Πείτε τη γνώμη σας!