ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ εναντίον της Κριμαίας

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος
 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε για έναν χρόνο τις κυρώσεις που είχε αποφασίσει μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, βάση των οποίων απαγορεύονταν κυρίως οι επενδύσεις στη χερσόνησο και οι εισαγωγές προϊόντων της στην Ένωση.

Οι ευρωπαϊκές χώρες-μέλη αναμένεται επίσης να παρατείνουν τις ερχόμενες εβδομάδες τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν σε βάρος της Ρωσίας και οι οποίες πλήττουν κυρίως τράπεζες, πετρελαϊκές και αμυντικές επιχειρήσεις, τις οποίες είχαν επιβάλει το καλοκαίρι του 2014 ως αντίδραση της υποστήριξης της Μόσχας.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής που θα έχουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ενώ η σύγκρουση, που προκάλεσε περισσότερους από 10.000 θανάτους σε τρία χρόνια, αναζωπυρώθηκε την άνοιξη.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αναμένεται να «συστήσουν» ανανέωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/kosmos/paratinonte-evropaikes-kyrosis-enantion-tis-krimeas/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *