«Γαλαζοπράσινη» ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά συμβασιούχων: Συνεχίζει να στηρίζει απεργοσπάστες για τα «κουκιά»

Συντάκτης:
 

Σε μία ακόμη αθλιότητα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το πόσο ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τους συμβασιούχους, προχώρησε η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, σε μια απίστευτη ανακοίνωση, μνημείο συνδικαλιστικής “αλητείας”,   που αποδεικνύει ότι ο γνωστός Μπαλασόπουλος μπορεί μεν να πηγαίνει πλέον μόνο τα Σάββατοκύριακα στην Ομοσπονδία (σ.σ. για να μην τον βλέπουν τα “κακά” μάτια;) αλλά τα πνεύμα του και το επίπεδο της συνδικαλιστικής πρακτικής του, όχι μόνο είναι παρών αλλά και έχουν μπροστά τους πεδίον δόξης λαμπρό, κατηγορεί την aftodioikisi.gr για  «σύστημα της δημοσιογραφικής «Χαβούζας» που με ψεύδη και ανυπόστατες ειδήσεις προσπαθεί να υλοποιήσει συμβόλαια… διαφόρων αφεντικών»!!!!!!!

Για ποιο λόγο: Γιατί, όπως μας κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι που πήγαν το πρωί στην κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών και τους γιουχάισαν όταν τους είδαν να μαζεύουν τα σκουπίδια της Αθήνας,  γράψαμε ότι: Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων αλλά και αυτοί του ΕΔΣΝΑ δεν συμμετείχαν στις κινητοποίησεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάτι που, όπως μας μετέφεραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους .

Πέραν της καταγγελίας, η είδηση διασταυρώθηκε, καθώς το αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού λειτουργούσε κανονικά μέχρι το μεσημέρι, ενώ και στον ΕΔΣΝΑ έμπαιναν κανονικά όλα τα απορριμματόφορα . Εκτός όμως από αυτό, είναι χαρακτηριστικό ότι το Σωματείο ΕΕΔΑ που ανήκει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην πλειοψηφία του είναι ψηφοφόροι του Τράκη και της παρέας του (σ.σ. είναι πολλές οι ψήφοι… Τράκη και γι’ αυτό απέκλεισες και συνεχίζεις να αποκλείεις τους συμβασιούχους!), έλαβε απόφαση να συμμετάσχει μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν σαφής ότι οι καταλήψεις των αμαξοστασίων θα ξεκινούσαν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 

Παράλληλα, όμως όπως προκύπτει και από την πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του ΕΔΣΝΑ, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όπως ισχυρίζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της, επικαλούμενη μια αντύπαρκτη ανακοίνωση του ΔΣ και των εργαζόμενων του ΕΔΣΝΑ, σύμφωνα με την οποία: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. υλοποιώντας της απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας και ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξυπηρετεί μόνο τα απορρίμματα που προέρχονται από κοινωνικά ευαίσθητους χώρους» .

EDSNA_AFTODIOIKISI

Αντί, λοιπόν, οι γαλαζοπράσινοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην aftodioikisi.gr που με το δημοσιεύμά της έσπασε έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό που πήγαινε να στηθεί, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πού έχουν γραμμένους τους συμβασιούχους, για τους οποίους οι ίδιοι αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην Ομοσπονδία και να μην ψηφίζουν και πόσο ενδιαφέρονται για τα «κουκιά» των απεργοσπαστών που φαίνεται ότι έχουν «μπετοναρισμένα», επιτίθεται με μπαλασοπούλεια φρασεολογία και επιχειρήματα στην aftodioikisi.gr.

Δυστυχώς, γι’ αυτούς οι εργαζόμενοι στους δήμους και, βεβαίως, οι συμβασιούχοι τους έχουν καταλάβει . Μετά από την συγκεκριμένη ανακοίνωση, απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ήξεραν: Ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα «κουκιά» για να διατηρήσουν τις θέσεις τους . Ακόμη κι αν προέρχονται από απεργοσπάστες που υπονομεύουν τον αγώνα των συμβασιούχων . -

Αναλυτικά η (απίστευτη) ανακοίνωση, μνημείο συνδικαλιστικής “αλητείας”, της ΠΟΕ-ΟΤΑ την οποία έγραψαν, υιοθέτησαν και δημοσιοποίησαν ΜΟΝΟ οι «γαλαζοπράσινοι» .

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντώντας σε όσους επιχειρούν να παραπληροφορήσουν, να προπαγανδίσουν και να δημιουργήσουν ρήγμα μεταξύ των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τονίζει, πώς δεν θα τα καταφέρουν . Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα απομονώσουν το σύστημα της δημοσιογραφικής «Χαβούζας» που με ψεύδη και ανυπόστατες ειδήσεις προσπαθεί να υλοποιήσει συμβόλαια… διαφόρων αφεντικών .

Υπάρχουν και οι άλλοι που θέλουν να σπεκουλάρουν σε κατασκευασμένες και δοσμένες ειδήσεις με στόχο επίσης να διαρρήξουν το κοινό μέτωπο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων . Των συμβασιούχων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου και την ατέρμονη στάση της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. περί δήθεν αντιμετώπισης οριστικά του προβλήματος .

Σήμερα το πρωί, η ιστοσελίδα «Aftodioikisi.gr» ανέβασε μία είδηση πώς οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων και στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ειδικά στο κλείσιμο των γκαράζ στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων . Τους παρουσίασε, κοινώς, ως απεργοσπάστες .

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, τόσο οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων όσο και του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με ανακοινώσεις τους απαντούσαν εγγράφως στις «Κασσάνδρες» και τους καλοθελητές που ουκ ολίγες φορές έχουν προσπαθήσει να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να παραπληροφορήσουν, άλλοτε γιατί αυτό εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και άλλοτε επιχειρηματικά συμφέροντα .

«Τα Δ.Σ. των Σωματείων της Διεύθυνσης Καθαριότητας αποφάσισαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με μία σειρά από δράσεις, όπως τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου στην Ιερά Οδό, συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις 10:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Σωματείων του Δήμου Αθηναίων .

Σε ανάλογο ύφος και αυτή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. υλοποιώντας της απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας και ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξυπηρετεί μόνο τα απορρίμματα που προέρχονται από κοινωνικά ευαίσθητους χώρους» .

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει πώς ενωμένοι και μαζικά αντιμετωπίζουν τα κοινά προβλήματα τους . Είναι και η διαφορά που κάνει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την πιο μαχητική Ομοσπονδία του Δημοσίου Τομέα . Αυτό φαίνεται πώς ενοχλεί και αρκετοί μηχανεύονται τρόπους για να το αλλάξουν θέλοντας να προωθήσουν και τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . Τους απαντάμε πώς θα αποτύχουν .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΥΓ Είναι σαφές ότι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία ενοχλεί την «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όμως, όση λάσπη κι αν ρίξουν, εμείς θα είμαστε ΕΔΩ για να στηρίζουμε τους εργαζόμενους, και όχι τα δικά τους “κουκιά”. Και να γνωρίζουν ότι θα είμαστε ΕΔΩ ακόμη κι όταν οι εργαζόμενοι τους στείλουν, όπως έστειλαν τον μέντορα τους Μπαλασόπουλο, στην σύνταξη . -

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/galazoprasini-igesia-poe-ota-kata-simvasiouxon-stirizei-apergospastes-gia-ta-koukia/


Το aftodioikisi πρόσθεσε στα παραπάνω:
[...]

Καθώς όμως, οι «γαλαζοπράσινοι» της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφεύγουν επιμελώς να μας πουν τις έκαναν τα δύο, «φίλα» Σωματεία τους (σ.σ. ΟΧΙ, αυτά δεν αποκλείστηκαν από την ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως οι συμβασιούχοι) και επειδή ο «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», ας δούμε ποια ήταν η απόφαση της Ομοσπονδίας και τι έκαναν τα «κουκιά» τους με την κάλυψη της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας:

Η από 18.6.17 απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που φαίνεται οι «γαλαζοπράσινοι» γρήγορα την ξέχασαν για τα «κουκιά» έλεγε επι λέξει: «Από σήμερα στις 12:00 τα μεσάνυχτα και μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 προχωράμε σε αποκλεισμό όλων των γκαράζ της Καθαριότητας των Δήμων [...]

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

-Προχώρησε το «φίλο στην ‘γαλαζοπράσινη’» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Σωματείο ΕΕΔΑ (βλ . «κουκιά») σε κατάληψη από την 12η νυχτερινή της 18ης προς 19η Ιουνίου όπως έκαναν τα υπόλοιπα Σωματεία Εργαζομένων σε όλη τη χώρα;

-Προχώρησε το «φίλο στην ‘γαλαζοπράσινη’» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Σωματείο των Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ σε κλείσιμο της εισόδου και σε κατάληψη του χώρου του ΧΥΤΑ Φυλής;

 Η απάντηση είναι ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!!!

Συγκεριμένα:

-Το Σωματείο ΕΕΔΑ έλαβε απόφαση για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, μία ημέρα μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, όπως αποδεικνύει η ανακοίνωσης της 19ης Ιουνίου, η ανάρτηση του πανό κατάληψης στο Αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουνίου αλλά και τα γιουχαίσματα των εργαζόμενων όταν το πρωί της Δευτέρας πηγαν  να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών και είδαν τα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων να προχωρούν κανονικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων από την πλατεία Κλαυθμώνος και τους γύρω δρόμους! Και αυτή όμως η απόφαση της 19ης Ιουνίου φαίνεται ότι δεν ακολουθείται και με μεγάλο ζήλο από τα «κουκιά» της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας [...] [...]   Πού είναι όμως η ανακοίνωση με ημερομηνία 18 Ιουνίου ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ συμμετέχουν στις κινητοποίησεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ;  Δηλαδή, τι μας λένε; Ότι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις  αλλά μέχρι το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr που τους ξεμπρόστιαζε, το κρατούσαν …κρυφό; Και όπως λένε εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής στην aftodioikisi.gr «εδώ ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν έχει κλείσει στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και τις προηγούμενες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα κλείσει τώρα;»

Και μιας και οι «γαλαζοπράσινοι» της ΠΟΕ-ΟΤΑ μας ρωτάνε να τους πούμε ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που μας καταγγέλουν αυτά που γράφουμε, να τους πληροφορήσουμε  ότι, εκτός του ότι δεσμευόμαστε από το δημοσιογραφικό απόρρητο, εμείς στην aftodioikisi.gr, δεν πρόκειται να γίνουμε όπως εκείνοι: «Καρφιά», «κουκουλοφόροι», αναξιόπιστοι, έτοιμοι να αραδιάσουμε ψέματα και λάσπη, για να κρατήσουμε, με κάθε τρόπο, τις καρέκλες μας .

Και, τέλος πάντων, ας αποφασίσουν, επιτέλους, εκεί στην «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τι είμαστε εδώ στην aftodioikisi.gr:

–Κομμουνιστοσυμμορίτες, όπως μας αποκαλούσαν τον περασμένο Μάρτιο;

–Υπηρέτες ιδιωτικών συμφερόντων, όπως έλεγαν στην χθεσινή τους ανακοίνωση;

–Βασικοί διακινητές της κυβερνητικής προπαγάνδας, όπως λένε στη σημερινή τους ανακοίνωση;

Επειδή, καθώς, μετά τις αθλιότητες κατά των συμβασιούχων παλαιότερα και πρόσφατα, συνεχίζουν, τώρα, τα ψεύδη και τη λάσπη κατά της aftodioikisi.gr που δίνει πραγματική και όχι υποκριτική μάχη υπέρ των εργαζομένων, χάνουν συνεχώς δυνάμεις και γι’ αυτό βρίσκονται σε σύγχυση, θα τους πούμε εμείς, αν και δεν θα καταλάβουν γιατί βρίσκεται εκτός του νοητικού τους πεδίου, ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ.

ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΥΚΙΑ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

 

Γι’ αυτό μας επικροτούν οι δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες μας [...]

 

Γι’ αυτό και όταν εμείς, πολύ σύντομα, θα φτάσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες, εκείνοι θα βρίσκονται στα αζήτητα [...] [...] [...] [...] [...] Μήπως όμως αυτοί που έκαναν τη… διασταύρωση της πληροφορίας απέκρυψαν σκοπίμως πώς πρόκειται για απορριμματοφόρα που εξυπηρετούσαν μόνο τους κοινωνικά ευαίσθητους χώρους;

Ζητά μάλιστα το «aftodioikisi.gr» να του εκφράσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τις ευχαριστίες της για το… «σπάσιμο ενός απεργοσπαστικού μηχανισμού που πήγαινε να στηθεί» [...] [...] [...] Δεν παρασύρονται από φερέφωνα και «παπαγαλάκια» που κάθονται μια δεξιά και μια αριστερά…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΥΓ2 Προς «γαλαζοπράσινους» Συνδικαλιστές ΟΤΑ:

α) Ας αφήσουν, επιτέλους, τα ψέματα για τους συμβασιούχους που οι ίδιοι έχουν πετάξει και συνεχίζουν να πετάνε εκτός ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η aftodioikisi.gr δημοσιεύει όλες τις ανακοινώσεις [...] Ή μήπως θέλουν να μας στείλουν οι «γαλαζοπράσινοι» δικό τους αρχισυντάκτη που θα επιλέγει εκείνος τι θα δημοσιεύουμε με προτίμηση τις ανακοινώσεις των Βορίδη-Γεωργαντά (σ.σ. αλήθεια, πήραν θέση γι’ αυτή ή μήπως μας την κρατάνε κρυφή, όπως οι απεργοσπάστες του ΕΔΣΝΑ και θα μας την βγάλουν αύριο με χθεσινή ημερομηνία;) που ζητούν απόλυση όλων των συμβασιούχων για να ξεμπερδεύουμε;

β)Αναρωτιόμαστε γιατί τους πειράζει γιατί τους αποκαλούμε Συνδικαλιστές ΟΤΑ; Μήπως, θέλουν να τους αποκαλούμε αυτό που πραγματικά είναι: Συνδικαλιστές των «κουκιών» τους στους ΟΤΑ;

γ)Δεξιά, Αριστερά, ΠΑΣΟΚ κατά περιόδους, και μόνιμα στο κόμμα των «Κρεκλάτων» βρίσκονται τα μέλη της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και όχι η aftodioikisi.gr. Και, δυστυχώς, γι’ αυτούς οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τι ρόλο παίζουν [...] Γι’ αυτό και αν συνεχίσουν με αυτά τα μυαλά, σύντομα θα βρεθούν στα αζήτητα του συνδικαλισμού και της πολιτικής [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *