ΤΩΡΑ! ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο Σάντσεθ στο πλαίσιο της Συμμαχίας των Χωρών του Νότου! (thefaq)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν μέσα στις προθέσεις της νέας ηγεσίας του Κόμματος είναι να επιδιώξει την εμβάθυνση διεθνών πρωτοβουλιών, όπως αυτή των Χωρών του Νότου, και να έλθει σε επαφή με ξένες παρατάξεις και ηγέτες, ο Όσκαρ Πουέντε τόνισε:

«Το PSOE και ο Πέδρο Σάντσεθ φυσικά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ώστε η διεθνής ατζέντα του να είναι διευρυμένη και πολυποίκιλη. Την Πέμπτη ο Πέδρο Σάντσεθ μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να έχει επαφές. Ο Πέδρο Σάντσεθ προτίθεται να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι (σ.σ. λόγω της παραίτησής του) έχει μεγαλύτερη ελευθερία να απέχει του κοινοβουλευτικού φόρτου για να έχει συναντήσεις με πολλούς αρχηγούς κυβερνήσεων και ηγέτες της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη»

«Φυσικά εμείς πιστεύουμε πως οι λύσεις και στη δική μας χώρα περνούν μέσα από τη λύση των προβλημάτων της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό θα είμαστε σε συνεχή επαφή με άλλες πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις που συντονίζονται με τις απόψεις μας στο ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο Πουέντε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να συναντηθεί ο Σάντσεθ στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του και με τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Με μία συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας ο Όσκαρ Πουέντε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE), παρουσίασε σήμερα τους βασικούς άξονες της πολιτικής του νεοεκλεγέντος ΓΓ Πέδρο Σάντσεθ, που αφ’ ενός έχει γνώμονα την αναμόρφωση του κόμματος, που θα ανακτήσει υπό τη νέα του μορφή τους χαμένους ψηφοφόρους κι αφ’ ετέρου την άσκηση ουσιώδους αντιπολίτευσης στη δεξιά κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι, με στόχο την ανατροπή της. Ο εκπρόσωπος του Σάντσεθ υπογράμμισε πως το PSOE θα αποτελέσει μία «εναλλακτική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση, και θα κάνει μία “κρατική αντιπολίτευση”», υπό την έννοια ότι «η δεξιά πλήττει τα θεμέλια του κράτους, τους κοινωνικούς θεσμούς, τη φορολογική πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, την κρατική ραδιοτηλεόραση, τους αδύναμους κοινωνικά ανθρώπους».. Ο Πέδρο Σάντσεθ προσανατολίζεται πλέον στο να καταστεί ο κύριος εκφραστής της αντιπολίτευσης στον Ραχόι. Ρόλο που είχε χάσει από τον Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos το PSOE, παρότι δεύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο, εξαιτίας της απόφασης της προηγούμενης προσωρινής διοικούσας επιτροπής του να απέχει από τις κρίσιμες ψηφοφορίες, στηρίζοντας έτσι έμμεσα την κυβέρνηση Ραχόι.

Πηγή: http://thefaq.gr/tora-synantisi-me-ton-tsipra-schediazi-o-santseth-sto-plesio-tou-metopou-tou-notou/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *